Zorg dat je goed bent voorbereid voordat je een airco koopt

Aandachtspunten airco kopen

Airco’s worden de laatste jaren meer dan ooit gekocht in Nederland. Toch zijn er nog altijd veel mensen die een verkeerde keuze maken als het gaat om het aanschaffen van een airco. Dat komt vaak doordat kennis ontbreekt. Een airco is niet iets dat we elk jaar aanschaffen en daarom zijn veel mensen onvoldoende voorbereid over het aanschaffen van de juiste. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met verschillende punten die belangrijk zijn om goed op te letten. 

Zaken om goed op te letten:

  • Rendement: bereken welke airco het meest energievriendelijk is voor de ruimte waar jij hem wilt hebben en de hoeveelheid hoe je hem wilt gebruiken.
  • Energielabel: ben milieubewust bezig en kijk naar het energielabel van de betreffende airco waar jij in geïnteresseerd bent. 
  • Type airco: ga je voor een splitsysteem, een monoblock en welke versies daarvoor wil je dan hebben? Dit zijn alle verschillende type airco’s.
  • Let op de montagekosten. Het zelf monteren is vaak mogelijk, maar kan lastig zijn en daarnaast kan een monteur hem perfect afstellen, zodat die zo energiezuinig is.
  • Het comfort van de airco: airco’s hebben vaak veel verschillende functies. Bedenk van tevoren welke functies jij wilt dat de airco heeft, zodat je gericht kunt kijken naar airco’s die daar binnen vallen
  • Het bedieningsgemak: kijk verder ook naar andere mogelijkheden hoe het mogelijk is om de airco te bedienen. Zo is er een afstandbediening bij, maar zullen er nog veel meer mogelijkheden zijn om de airco te bedienen, door bijvoorbeeld automatische standen. Ook hebben sommige airco’s bewegingssensoren. De airco kan automatisch worden ingesteld naar een energiezuinige stand, wanneer er niemand in de kamer is. 
  • Een airco die ook kan verwarmen. Zo kan de airco multifunctioneel worden gebruikt en kan hij er dus ook voor zorgen dat een ruimte, naast te worden afgekoeld, ook wordt verwarmd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *