Wilt u uw muur laten stuken in huis?

Muur stucen

Heeft u al jarenlang schoolmetselwerk muren en bent u toe aan vernieuwing in uw huis? Maak muren egaal en breng er een likje verf aan. Maar hoe worden muren egaal gemaakt? Dit wordt gedaan door muren te stuken. Stucwerk is de decoratieve en geornamenteerde afwerklaag op wanden en plafonds. Om muren te stuken is er een bijzonder materiaal nodig. Stuc is een massa van gips, kalk en zand die in vochtige staat goed kneedbaar is, maar snel hard wordt en dan niet meer te corrigeren is. Stukadoren zijn getraind in verschillende soorten stucwerk. Maar welke soorten stucwerk zijn er en wat past perfect in jouw huis?

Welke soorten stucwerk zijn er?

Spackspuitwerk – Dit type van stuken is een goede keuze als u opzoek bent naar een goedkope en snelle oplossing om muren of plafonds af te werken. Een stukadoor brengt twee verschillende lagen aan, de meslaag en de afkorrellaag. Bij beide lagen maakt hij gebruik van een spuitmachine, spackspuitwerk wordt hiermee onder hoge druk op het oppervlak gespoten. De eerste laag, de meslaag, is bestemd om het oppervlak mooi egaal te maken. Vervolgens wordt bij de afkorrellaag een structuur gebracht aan de wanden. Hierbij kunt u zelf bepalen of u gaat voor een fijne of grove korrelstructuur. 

Behang klaar – Wilt u langdurig wandbekleding plaatsen in uw kamer? Kies voor behang klaar stucwerk. Bij het behangen is het van belang om voorafgaand een vlakke ondergrond te creëren. Behang klaar stuken zorgt ervoor dat alle oneffenheden en gaatjes worden weggewerkt. Zo kan uw behang voor lange termijn strak aangebracht worden. Behang klaar pleisterwerk is een voordelige optie, omdat de stukadoor iets minder gladde muren maakt. Dit bespaart materiaal en tijd.  

Saus klaar – Voordat u een likje verf aan uw muur brengt, dient deze muur volledig egaal te zijn. Indien dit niet het geval is, blijven alle oneffenheden zichtbaar. Deze manier van stuken staat beter bekend als pleisterwerk. Pleisterwerk muren is een populaire keuze, omdat het een strakke uitstraling geeft aan uw wanden. Voor een stukadoor is dit een arbeidsintensieve klus, muren worden met uiterste precisie egaal gemaakt. Na het aanbrengen van pleisterwerk kunt u uw wanden afmaken met een likje verf of prachtige tegelwerk.

Maak en keuze en zoek een stukadoor!

Het is van uiterste belang dat een professioneel stukadoorsbedrijf ingeschakeld wordt zodat u muren op de juiste manier worden gestukt. Een stukadoorsbedrijf beschikt over vakkundig personeel, jarenlange ervaring laat zien dat stukadoren snel en met precisie te werk gaan. Professionele stukadoren kunnen niet alleen wanden maar ook plafonds stuken. Ze zijn getraind in verschillende soorten stukwerk en toveren uw huis snel om. Heeft u al een keuze gemaakt welke soort stucwerk u laat aanbrengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *