Voordelen van een boxspring met opbergruimte

Voordelen boxspring met opbergruimte

Bij de aankoop van een nieuwe boxspring heb je talloze mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een boxspring met een stoffen bekleding, of ga je voor een model met een bekleding van leer? Laat je de boxspring voorzien van een voetenbord, of laat je deze juist weg om de boxspring mooi compact te houden? Het zijn slechts voorbeelden van factoren om over na te denken, wanneer je de aankoop van een nieuw bed overweegt. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een boxspring met opbergruimte. Vaak worden deze opbergruimtes als lades in de boxspring verwerkt. 

#1: de ideale plek voor een dekbed of extra kussen

Door je boxspring van een of meerdere lades te laten voorzien, heb je altijd een plek om een zomer- of winterdekbed en bijvoorbeeld een extra kussen in te bewaren. Zeker voor het extra kussen geldt dat het prettig is om deze bij de hand te hebben. Ook een extra dekbed kan geen kwaad, wanneer het in de nacht plotseling sterk afkoelt. In de kledingkast heeft men hier de ruimte vaak niet voor.

#2: je spullen liggen nooit in het zicht

Hoewel je ook onder een ledikant vaak ruimte hebt om spullen op te bergen, biedt een boxspring het voordeel dat je de spullen niet ziet liggen. Onder een ledikant zou je de spullen op moeten bergen in kratten of losse bakken. Het nadeel hiervan is dat je deze kratten altijd zal zien staan als je de slaapkamer binnenkomt. Iets wat je voorkomt door voor een boxspring met lades te kiezen. 

Aansluitend hierop biedt een boxspring met opbergruimte het voordeel, dat er in de lades hiervan vaak weinig stof komt. In ieder geval minder dan op de vloer onder het ledikant! Het voorkomt dat spullen snel vuil worden, als je deze in open kratten onder het bed bewaart. Een goedkope boxspring kan ook extra opbergruimte bieden.

#3: optimaal gebruik van de ruimte in de slaapkamer

Tot slot biedt een boxspring met opbergruimte ten opzichte van een model zonder lades het voordeel, dat je de ruimte in de slaapkamer optimaal benut. Het is zonde om de ruimte onder de boxspring niet te gebruiken. In het bijzonder wanneer je slaapkamer compact is ingedeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *