Weinig ruimte? Kies voor een ruimtebesparende trap!

Ruimtebesparende trap

In kleinere ruimtes als een slaap- of werkkamer komt een ruimtebesparende trap goed van pas. Een voorbeeld van zo’n ruimtebesparende trap is de molenaarstrap. Dit model trap staat bekend om zijn steile hellingshoek, wat ertoe leidt dat de trap dicht tegen de opgang van de vliering of bijvoorbeeld een hoogslaper kan worden geplaatst. Een bijkomend voordeel van zo’n ruimtebesparende trap is het feit, dat deze vaak relatief goedkoop zijn. Je kunt de trap zelfs als bouwpakket bestellen en vervolgens zelf in elkaar zetten. Dit is niet ingewikkeld en bespaart je tijd! Je bent immers niet afhankelijk van de planning van een monteur of timmerman. 

Gebruik van een ruimtebesparende trap in huis

Reeds werden twee voorbeelden genoemd van situaties, waarin een ruimtebesparende trap van pas komt. Gebruik de trap bijvoorbeeld om op een hoogslaper te kunnen komen. Met een hoogslaper kun je de ruimte in de slaapkamer optimaal benutten. Onder hoogslaper heb je immers plek voor een bank of bijvoorbeeld een bureau. De trap zet je dicht tegen de hoogslaper aan en monteer je aan de boven- en onderzijde. 

Ook wanneer je op een zolder of vliering wilt komen, kan het gebruik van een ruimtebesparende trap interessant zijn. Een vlizotrap is naast de molenaarstrap een goed voorbeeld van zo’n ruimtebesparend model. 

Verschil tussen een molenaarstrap en vlizotrap

Het verschil tussen een molenaars- en vlizotrap zit in het feit, dat een vlizotrap kan worden ingeklapt. Je kunt deze aan de bovenzijde van de opgang naar een zolderruimte monteren, zodat je deze enkel ziet als de opgang geopend wordt. Meer ruimtebesparend kun je een trap niet maken! Dit is echter geen optie voor de trap die je tegen een hoogslaper plaatst. In zo’n situatie is een molenaarstrap de beste keuze. De molenaarstrap is compact en heeft, zoals eerder beschreven, een zeer steile hellingshoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *