Je vakantiewoning optimaliseren

Vakantiewoning optimaliseren

Je wilde je gasten al nooit teleurstellen, maar na de komst van sociale media al zeker niet meer. Een slechte review kan je zaken immers flink doen kelderen.

Dus zorg je er uiteraard voor dat jouw gasten in de watten worden gelegd en dat ze een huisje betreden waaruit ze liever nooit meer zouden vertrekken. Dat zou een teken kunnen zijn dat je nog een keer wordt geboekt, eventueel door anderen op hun aanraden. En dat is toch wat je wilt hebben? Betere reclame bestaat er eigenlijk niet!

Maar dat betekent dat je de handen uit de mouwen moet steken, want voor niets gaat de zon op. Wat zou je aan je vakantiehuisje(s) willen en kunnen veranderen en waar moet je sowieso op letten?

Hygiëne

Uiteraard! Tegelijk met een gebrek aan bepaalde faciliteiten is dit het eerste waar gasten over vallen zodra dit niet aan bepaalde standaarden voldoet. En we hebben het over meer dan de schoonmaakbeurt die je van je gasten zelf mag verwachten. Houd wat dit betreft altijd rekening met half werk, aangezien mensen op vakantie zijn en dan, bot gezegd, geen zin hebben om ook maar een poot uit te steken. Hoe optimistisch je ook bent tegenover andere mensen, dit is de trieste realiteit. Besteed extra aandacht aan het legen van afvalbakken en het reinigen van zowel sanitair als de ramen van je vakantiewoning.

Vloer

Niets heeft het eeuwige leven. Na een tijd kan zelfs een vloer aan vervanging toe zijn. En ja, dat is altijd een project dat tijd en geld kost, maar het kan heel gemakkelijk worden opgelost. In plaats van een hele vloer wegbreken of op een andere manier verwijderen is egaliseren ook een mogelijkheid. Dat betekent dat er een kunststof laag over de vorige heen komt. Het resultaat is een aantrekkelijke en strakke alsmede onderhoudsarme bodem!

Interieur

Hoe lang jij je vakantiehuisje al uitbaat weten we natuurlijk niet. Maar op een gegeven moment moet je toch erkennen dat de tijd waarin je dit project bent begonnen vervlogen is en bepaalde onderdelen van je interieur aan vervanging toe zijn. Denk hierbij aan meubelen of typische decoraties. Houd ook de reacties van je gasten in de gaten: misschien houden velen wel van ‘retro’.

Tuin en omgeving

Is jouw vakantiewoning voorzien van een terrasje met een groene omgeving? Dan moet ook die spic en span zijn. Zorg dat het geheel er aantrekkelijk uitziet door de planten en bloemen bij te knippen waar en wanneer nodig. Maai het gras, haal onkruid en dode planten weg en zorg dat er buiten heerlijk van het mooie weer genoten kan worden. Heb je het daar zelf te druk voor? Dan kun je dat soort klussen ook uitbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *