Autorijden | Vóór de praktijk komt de theorie

Autorijden

Aan achter het stuur mogen kruipen gaat heel wat vooraf. Niet alleen kunde maar ook kennis wordt vereist. Tijd om daar flink wat prioriteit aan te geven.

Nou ja, je hebt op school gezeten en misschien ben je daar nu nog wel mee bezig. Dus even een boekje openslaan, feitjes leren en klaar. Toch? Vervolgens is het slechts een kwestie van toetsje maken, cijfer afwachten en op naar de volgende stap. Fluitje van een cent, jij bent wel wat gewend.

Ja, in theorie – ironisch genoeg – wel. Maar dit is niet zoiets als de regels uit je hoofd leren kennen van een modern bordspel of alle stappen, ingrediënten en hoeveelheden in een aantrekkelijk recept. Nee, hier komt echt wel even meer bij kijken. Het is ook echt niet zo dat je al deze kennis zomaar weer kunt vergeten wanneer je de praktijk eenmaal kent. Je leert dit niet voor niks, aangezien theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ga er dus maar eens goed voor zitten!

Hier volgen enkele tips die jou het studeren hopelijk flink gemakkelijker maken.

Leren

Dit mag je doen op je eigen manier en je persoonlijke tempo. Maar het is wel zaak dat jij de juiste lesmaterialen in huis hebt gehaald. Dat kan een fysiek boek of een eBook zijn. Complete digitale modules die een heel leerproces omvatten zijn ook verkrijgbaar, waarmee je kunt leren op je laptop. Of tablet. Of smartphone! Alleen moet je lesmateriaal wel actueel zijn. Daarmee bedoelen we niet dat het enige criterium is dat je boek niet in de jaren 80 van de vorige eeuw gedrukt is. Nee, het moet echt heel recent zijn uitgegeven. De verkeersregels willen nog wel eens worden gewijzigd – niet heel drastisch, maar toch – en van al die veranderingen moet jij tijdens het examen op de hoogte zijn. Let hier dus goed op wanneer jij je boek – of andere lesmethode – uitkiest.

Oefenen

Oké, je hebt allemaal kennis in je hoofd gepompt. En wat dan? Ben je er meteen klaar voor? Nou, dat moet je eerst aan jezelf bewijzen. Om dat te doen kun je je natuurlijk door iemand anders laten overhoren. Maar wat dacht je ervan je auto theorie te oefenen door een uitgebreid proefexamen te maken? Dan leer je al deze kennis direct toepassen en weet je precies welke onderdelen je nog even flink moet nalezen en oefenen voordat je aan de slag gaat!

Heel veel succes met leren. En met je theorielessen natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *