Toon je vaardigheden in de keuken én daarbuiten

Vaardigheden keuken

Op wat voor manieren zou jij je dan nog meer moeten bewijzen? Nou, je gasten moeten zich bij jou ook thuis voelen. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarmee je daarvoor kunt zorgen.

Recepten vind je overal wel. Misschien gaat er wel een eeuwenoud gerecht van generatie op generatie over in jouw familie. Gebeurt vaker dan je denkt! En mocht je echt iets bijzonders op tafel willen zetten, dan is er niks mis met een kookcursus of masterclass volgen. Het wereldwijde web staat er vol mee. Voor sommige zul je wel je portemonnee moeten trekken maar dat zijn de lessen van deze experts over het algemeen dubbel en dwars waard. Bovendien laat jij met jouw volleerde kookkunsten een diepe indruk achter op jouw tafelgasten!

Maar het gaat niet alleen om het eten, ook om het totale plaatje daar omheen. Hoe ga jij dat precies invullen? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Eerst maar eens beginnen met:

Het diner

Een menu samenstellen is helemaal nog niet zo’n gemakkelijke klus. Wat komt erop te staan? En houd je wel rekening met de dieetwensen van jouw gasten? Misschien zijn ze allergisch voor bepaalde ingrediënten en wellicht zijn er onder hen zelfs vegetariërs of veganisten. Aan jou de keuze om alle gangen hierop te richten of om speciaal met die mensen rekening te houden.

En zorg dat je naast de juiste ingrediënten ook de benodigde attributen in huis haalt! Al jouw gerechten moeten tot in de puntjes geregeld zijn.

Verlichting

Laten we eerst afspreken dat, zodra jij de lampen in je woning aanzet, alles spic en span is. Je woonkamer is opgeruimd, er staat misschien wel een aangenaam muziekje aan en de sfeer is om aan te snijden zo heerlijk. Dat komt vooral omdat jij jouw verlichting zo slim en strategisch hebt gebruikt dat heel je interieur er aantrekkelijk uit ziet. En warmte uit je haard, zodra die tijd van het jaar weer is aangebroken? Daar heb je dan natuurlijk wel haardhout voor nodig. En een open haard, uiteraard. Tjonge, wat rijmt dat lekker!

Aroma’s

Natuurlijk worden jouw gasten verleid door wat je allemaal aan het klaarstomen bent in de keuken. Maar waarom zou het daarbij moeten blijven? Met geurkaarsen of -branders en huisparfums die je op andere manieren kunt verspreiden, versterk je de sfeer nog meer. In de herfst doen aroma’s die aan een boswandeling doen denken het bijvoorbeeld ontzettend goed. Maar de specifieke geur kun je ook van jouw interieur en de voorkeuren van je gasten af laten hangen. En nee, niet eens zozeer van het moment: dat maak jij nu namelijk al helemaal zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *