Zijn PVC vloeren handig voor in de zomer?

pvc vloeren

Visgraat PVC vloeren zijn populaire vloeren en de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Het is een erg modieuze vloerbedekking. Ook tijdens de zomermaanden bewijst de PVC vloer zijn nut. De vloer kan goed tegen een stootje en is bovendien honderd procent waterbestendig.

De Vloeren zijn waterbestendig!

Heb je een zwembad in de tuin staan of houden je huisdieren erg van water? Dan is het onvermijdelijk dat er natte voeten het huis binnen komen stormen. Met een visgraat PVC vloer hoef je er geen rekening mee te houden dat het water je vloer beschadigt of dat het water in de vloer trekt. Ook laat het water geen kringen of strepen achter op de vloer. Omdat de vloeren waterbestendig zijn zou je zelfs in de badkamer zo’n PVC vloer kunnen aanleggen.

Multifunctionele vloeren

PVC vloeren vallen goed te combineren met vloerverwarming. In de zomer zou je sowieso niet heel snel je vloerverwarming aanzetten. Tegenwoordig wordt vloerverwarming vaak gecombineerd met vloerverkoeling. De vloerverkoeling heeft geen invloed op de vorm of het uiterlijk van de vloer. Nog een voordeel aan een PVC vloer is dat er qua onderhoud niet veel hoeft te gebeuren. De vloeren zijn vormvast dus als je ze eenmaal gelegd hebt is de kous af. Bij andere soort vloeren (bijvoorbeeld een massief houten vloer) is dat wel het geval. De vloeren hebben meestal een krasbestendige laag, dus huisdieren kunnen er ook gewoon lopen zonder dat de vloer beschadigd wordt. 

Onderhoudsarm

De populariteit van deze kunststofvloeren zit hem mede in het gebruiksgemak ervan. Het oppervlak is te vergelijken met een vinyl zeil. Het is waterdicht en dus kun je met de standaard huis, tuin en keuken schoonmaakspullen makkelijk schoonmaken. Doordat alles verlijmd is, is het niet mogelijk voor vuil en vocht om er tussen te komen. 

Voetcomfort

Één van de grote voordelen van PVC stroken is het hoge voetcomfort wat de vloeren bieden. Het vloeroppervlak voelt warm en zacht aan doordat deze strak gelijmd is op de bodemvloer. Daarnaast zorgen deze vloeren ervoor dat geluid wordt gereduceerd tot een ongekend laag niveau. Door de opbouw van PVC hebben deze vloeren een lage warmteweerstand, voor optimaal gebruik van eventuele vloerverwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *