Welke spelletjes mogen niet ontbreken in huis?

Welke spellen mogen niet ontbreken in huis

De meeste mensen vinden het heerlijk om thuis een spelletje te spelen. Zij vinden het dan ook leuk om dit samen met hun familie of vrienden te doen. Er zijn talloze spellen die u samen met uw gezelschap kunt doen. Echter zit er een verschil tussen actieve en inactieve spellen. Zo zijn er inactieve spellen zoals dammen, schaken en monopoly. Daarnaast zijn er ook actieve spellen, zoals sjoelen en twister. Deze spellen zijn allemaal redelijk competitief. Dit vinden de meeste Nederlanders dan ook het leukst om te doen. Ook zijn oud Hollandse spellen in Nederland erg populair. Een voorbeeld hiervan is het spel genaamd sjoelen. 

Wat is een sjoelen?

Een sjoelbak wordt gebruikt voor het spel genaamd ‘sjoelen’. Sjoelen is erg populair in Nederland. Tijdens het sjoelen worden er schijven, van hout of kunststof, in een vakje geschoven. Dit klinkt makkelijker dan dat het is. Een officiële sjoelbak heeft namelijk een afmeting van 2 meter lang en 40 centimeter breed. Het is dus erg belangrijk om de juiste richting aan de sjoelschijf te geven, wanneer u dit het best doet zult u de meeste punten scoren. Wanneer u erg goed bent in sjoelen zijn er zelfs sjoelwedstrijden. Voor deze wedstrijden zijn er speciale wedstrijd sjoelbakken ontwikkeld. Deze voldoen aan de officiële eisen en richtlijnen. De officiële bakken kunnen worden gebruikt voor echte sjoeltoernooien. Voor de kleinere kinderen is een sjoelbak van 2 meter net iets te groot. Daardoor zijn er voor deze kinderen sjoelbakken ontworpen met andere afmetingen, namelijk 120 x 30 cm.  Kortom er is voor iedereen voldoende keuze mogelijkheid. 

Waar vind ik een passende sjoelbak?

Als u opzoek bent naar een leuk en competitief spel, is het sjoelen met een echte sjoelbak dus wel iets voor u. U kunt een sjoelbak kopen op een online webshop. Dit concept is bedacht omdat een officiële sjoelbak niet altijd even makkelijk te vervoeren is. Daarnaast past een sjoelbak van 2 meter niet in iedere personenauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *