Tips voor het inrichten van een babykamer

Inrichten babykamer

Het krijgen van een baby is iets waar stellen jaren naar uitkijken. Iets dat komt kijken bij het krijgen van een baby, is de babykamer. Als je kind eenmaal ter wereld is, wil je niks lievers dan de mooiste babykamer klaar hebben staan. Echter is het dan wel van belang dat je de babykamer op de juiste manier inricht. Toch weet niet iedereen wat wel en niet geschikt is. Een aantal tips kunnen dan ook goed helpen hierbij.

Denk na over de slaapplek

Je baby gaat de eerste tijd van zijn of haar leven veel tijd doorbrengen in bed. Het is daarom ook van groot belang dat de slaapplek op orde is. Het is af te raden om de wieg in de buurt van gordijnen of snoeren te plaatsen. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Daarnaast kun je het bedje ook beter niet te dicht bij een verwarming plaatsen. Het zou namelijk kunnen dat je baby het hierdoor te warm krijgt. Aan de andere kant kun je de wieg ook beter niet te dicht bij het raam zetten, hier komt vaak tocht naar binnen en daar kan de baby ziek van worden.

Maak ruimte voor accessoires 

Dat een baby veel spullen nodig heeft, is algemeen bekend. Echter leggen de meeste ouders de spullen op meerdere plaatsen. Hierdoor raken spullen kwijt, of kun je het niet op tijd pakken. Zo kan het bijvoorbeeld erg handig zijn om Joolz reiswieg in de kamer van de baby te leggen. Wanneer je dan samen met de baby een stukje moet reizen, kun je hem of haar direct van de wieg in de reiswieg leggen. Daarnaast is het ook handig om de doekjes, luiers, baby zalf en dergelijke producten ook in de babykamer te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *