Hoe los je een gootsteenverstopping op?

Hoe los je gootsteenverstopping

Heb je te maken met een verstopte gootsteen in huis? In dat geval is het raadzaam zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Je zou ook kunnen overwegen zelf naar een oplossing te zoeken voor de verstopping. Zeker bij een beginnende verstopping kan het gebruik van soda of een traditionele ontstopper helpen om erger te voorkomen. Werkt dit niet? In dat geval is een loodgieter inschakelen de beste optie. Loodgieters beschikken over de hulpmiddelen om het opgehoopte restafval in de afvoer los te trekken van de afvoerwand. Ook kan een loodgieter een inspectie uitvoeren met een kleine camera. Zo wordt achterhaald waar zich de kern van het probleem bevindt.

Zelf een gootsteenverstopping oplossing in huis 

Reeds werden soda en een ontstopper genoemd als hulpmiddelen om een verstopping onder de gootsteen te verhelpen. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor vet restafval los zal komen van de afvoerwand. Ook een trekveer kan uitkomst bieden. Vaak wordt zo’n trekveer aangeboden in de bouwmarkt. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen wordt afgeraden door loodgieters. Deze middelen zijn niet alleen ontzettend schadelijk voor het milieu. Ze kunnen ook voor letsel zorgen, wanneer hier niet voorzichtig mee omgegaan wordt. Reden genoeg om ze te laten staan! 

Loodgieter biedt hulp bij verstoppingen 

Wanneer je in een keer van de gootsteenverstopping af wenst te zijn, kun je een loodgieter inschakelen. De loodgieter spoort de oorzaak van de verstopping op en zorgt vervolgens direct voor een passende oplossing. Vaak is dit het onder hoge druk doorspuiten van de afvoer. Ook loodgieters zetten regelmatig een trekveer in om restafval uit de afvoer te trekken. Restafval komt onder meer voor in de vorm van haren, zeepresten en bijvoorbeeld etensresten. Door een zeefje in de gootsteen te gebruiken verklein je de kans op een ophoping van restafval en daarmee op een verstopping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *