Problemen met de riolering in huis? Zo los je het op!

Problemen met riolering

Heb je te maken met een verstopping in de afvoer van het toilet, het doucheputje of bijvoorbeeld de gootsteen? Er zijn manieren waarop je een verstopping zelf kunt verhelpen. Bij problemen in de vorm van een lekkage is dit lastiger. Mede door het feit dat vaak moeilijk te achterhalen is, waar zich de bron van een lekkage bevindt. Schakel voor het verhelpen van een lekkage altijd een loodgieter in. Deze beschikt over de kennis en hulpmiddelen om de bron van het lek rond de afvoer of riolering op te sporen en te verhelpen. Overigens kan het ook bij andere rioleringsproblemen oplossen slim zijn om een professional in te schakelen. Vaak is dit sneller en effectiever dan zelf voor een oplossing zorgen! 

Verstopping in de afvoer oplossen met soda 

Een van de mogelijkheden om een verstopping in de afvoer op te lossen is het gebruik van soda. Deze stof heeft een ontvettende werking en is relatief onschadelijk voor mens en milieu. Zeker in vergelijking met chemische ontstoppingsmiddelen. Giet een klein beetje soda in de afvoer en laat dit vervolgens enkele minuten intrekken. Vervolgens giet je kokend water door de afvoer en spoel deze een aantal keer goed door. De ontvettende werking van soda zorgt ervoor dat restafval naar de centrale riolering wordt afgevoerd. 

Een trekveer of traditionele ontstopper gebruiken 

Naast soda kunnen ook een trekveer en een traditionele ontstopper helpen bij het oplossen van problemen in de riolering. Met een ontstopper verhoog je de druk op de afvoer, waarmee restafval van de afvoerwand kan worden losgetrokken. Een trekveer helpt je eveneens het restafval los te trekken in de afvoer. Zorg zowel bij het gebruik van een trekveer, als bij de ontstopper dat de afvoer nadien goed wordt doorgespoeld. Zo weet je zeker, dat het restafval zich niet nogmaals aan de afvoerwanden kan hechten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *