Tips om de kelder in te richten

Kelder inrichten

Een kelder hebben in Nederland komt niet heel erg vaak voor. De meeste huizen beschikken over een garage, schuurtje of een zolder. Echter, kan een kelder een ontzettend handige ruimte zijn om te hebben in huis. Zeker als je een kamer te kort komt of niet genoeg ruimte hebt om spullen op te bergen. Is de kelder in jouw woning net zo groot als een slaapkamer en weet je niet goed wat je met de ruimte moet doen? Dan kunnen de tips in dit artikel je misschien wel op ideeën brengen. 

Efficiënt omgaan met de ruimte

Wanneer je woning beschikt over een grote kelder, dan is het natuurlijk fijn als je zo efficiënt mogelijk om gaat met de ruimte. Het is natuurlijk mogelijk om de kelder te gebruiken als een extra opslagruimte voor oude spullen, maar dan wordt het al vaak een rommelhok. Je kan er ook voor kiezen om een extra koelkast in de kelder neer te zetten en een grote voorraadkast voor eten en drinken. Misschien is het zelf een goed idee om de wasmachine en droger neer te zetten in de kelder zodat het geen ruimte in neemt in de badkamer. Een kelder kan ideaal zijn om spullen neer te zetten die je eigenlijk liever niet zichtbaar in je woning wil hebben. 

Speelruimte maken van de kelder

Een ander idee is om een speelruimte te maken in de kelder. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf en je partner. Kies ervoor om een tafeltennistafel neer te zetten en houdt regelmatig toernooien. Kijk op de website van tafeltennisland.nl voor een geschikt ping pong tafel. Voorzie de kelder van een speakers en houdt regelmatig feestjes. Niemand die er last van zal hebben omdat de ruimte onder de grond is. Ten slotte, is het ook een idee om een home cinema te maken van de kelder. Plaats een loungebank en een grote tv of zelfs een beamer met een scherm als daar voldoende ruimte voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *