Verbouwen in huis tijdens coronatijd

Verbouwen tijdens coronatijd

We zitten in een bijzondere tijd waarin we veel meer tijd dan anders bij huis doorbrengen. Tegelijkertijd hoor je ook vele mensen zeggen dat ze opeens veel meer tijd hebben om andere dingen te doen waar ze normaal geen of te weinig tijd in steken. Een van deze dingen is de tijd die we steken in verbouwingen aan huis. De zomer van 2020 is dan ook de zomer waarbij veel mensen ervoor hebben gekozen en druk bezig te gaan met deze verbouwing.

Welke klussen zijn interessant om in deze tijd te doen?

Dat hangt in principe helemaal van jouw situatie af. Zo kan het voor de een zijn dat hij of zij al een lange tijd iets in het hoofd had, maar dat er lange tijd niet van was gekomen. Het is dan nu een goed moment om hier tijd voor te maken, nu we die tijd vrij hebben.

Wilde je een nieuwe vloer in je woning leggen, een nieuwe kleur op de muur of misschien een garage bouwen? Let er wel op dat het slim is om je op klussen te richten die je zelfstandig kunt doen of met iemand in je omgeving die je erbij kan helpen. Bouwbedrijven kunnen je natuurlijk ook helpen, maar veel van hen hebben het op dit moment ook drukker dan ooit en daarom kan het lastig zijn om iemand in te huren in deze tijd.

Andere klusjes die je kunt doen zijn bijvoorbeeld het herinrichten van het interieur of de hele zolder opruimen. Om je woning een andere look te geven hoef je natuurlijk niet de hele woning overhoop te halen. Soms kun je al met een paar kleine en simpele klusjes veel aan de woning veranderen. Denk ook aan het vervangen van de deuren die je in huis hebt. Op de site van GLAZZ vind je veel voorbeelden om inspiratie op te doen voor je woning. Zie deze unieke taatsdeuren die je woning direct een hele andere look kunnen geven. 

Doe inspiratie op voor wat je met je woning wilt doen

Heb je niet direct een klusje waar je mee aan de slag kunt? Dan kun je de tijd natuurlijk ook steken in het opdoen van meer inspiratie voor wat je met de woning kunt doen. Door hier bewust tijd in te steken kun je al snel op leuke ideeën komen waar je later zelf mee aan de slag kunt. Koop een paar bladen met waar je inspiratie voor woningen in kunt vinden of kijk op websites, zoals die van vtwonen voor meer inspiratie. En je kunt natuurlijk eens nadenken welke woningen je mooi vindt van mensen in je omgeving. Hen kun je dan altijd voor nodig meer tips vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *