Een bestuurder van de VvE werd vroeger ook wel administrateur genoemd, maar wat betekent dat eigenlijk en wat doet diegene? In dit artikel komt u meer te weten over een VvE bestuurder.
Geschiedenis
In de jaren voor 1992 bestonden er al VvE organisaties. Toentertijd werd in het reglement gesproken over een administrateur van de VvE. In het jaar 1992 is het een en ander veranderd. Zo is het Burgerlijk Wetboek compleet verandert en de naam van administrateur veranderde in bestuurder. Dus wanneer men het heeft over administrateur weet u dat diegene eigenlijk een bestuurder bedoelt.
Is een bestuurder van de VvE gelijk aan een administrateur?
Doordat de term van administrateur in bestuurder is veranderd denken veel mensen dat de taken en verantwoordelijkheden ook anders zijn geworden in 1992, maar dat is niet het geval. Enkel en alleen de naam is veranderd.
Welke wijzigingen zijn er doorgevoerd in het Burgerlijk Wetboek van 1992?
Wellicht denkt u dat er in 1992 veel veranderingen zijn doorgevoerd in het Burgerlijk Wetboek. Dat valt wel mee. Wel is er opnieuw gekeken naar het taalgebruik van toentertijd en ook is er voor gekozen om de nummers van wetsartikelen aan te passen. Vandaar dat wij het vandaag de dag hebben over een bestuurder in plaats van een administrateur.
Bestaat de kans dat een VvE meerdere bestuurders heeft?
Volgens de wet is bepaald dat er maar één bestuurder van de VvE mag zijn. Tevens is er wel een mogelijkheid om van meer mensen bestuurders te maken, maar dit kan alleen als deze regel is opgenomen in de splitsingsakte. Wel is bepaald dat in principe het aantal altijd oneven moet zijn. Heeft u nog vragen die u graag beantwoord zou willen hebben? Neem dan contact op met Centiss VvE beheer. Zij kunnen u met alles helpen wat betreft VvE zaken.