Welke soorten buitenklokken zijn er? 

soorten buitenklokken

Het kan handig zijn om een klok in de buurt te hebben zodat je kunt zien hoe laat het is. Dat is ook het geval als je in de tuin zit of als je aan het tuinieren bent. Een gewone klok zal buiten echter geen lang leven beschoren zijn door de vochtigheid en temperatuursverschillen. Gelukkig biedt NeXtime ook speciale klokken voor buiten aan. 

Welke klok het meest geschikt is, is uiteraard afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar ook van de beschikbare ruimte en mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om de wensen te inventariseren zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken. 

Buitenklokken

De meeste buitenklokken zijn bedoeld om aan een muur of paal te hangen en zijn bestand tegen de weersinvloeden. Uiteraard is het wel zaak om ervoor te zorgen dat ze deugdelijk bevestigd zijn om te voorkomen dat ze wegwaaien bij een storm. Zo’n soort buitenklok kan in ieder geval heel handig zijn als je buiten aan het klussen bent.

Dubbelzijdige buitenklokken

Deze modellen zijn voorzien van een ophangbeugel die haaks op de wand moet worden bevestigd. Door de klok op een strategische plaats op te hangen kun je vanaf meerdere punten zien hoe laat het is. Dat is uiteraard wel een groot voordeel.

Toegang tot een stroomvoorziening is niet nodig met dank aan de meegeleverde batterij. Ook hoeft de klok niet handmatig verzet te worden doordat deze radio controlled is. Ook dat zijn grote voordelen van dubbelzijdige buitenklokken.

Meervoudige buitenklokken

Soms is alleen de tijd niet alles wat je weten wilt. Daarom zijn er ook klokken die behalve de tijd ook de temperatuur weergeven. Zo kan je direct zien of het lekker is om in de tuin te zitten. Er zijn ook modellen die daarnaast ook de luchtvochtigheid aangeven. Behalve een klok heb je dan eigenlijk ook je eigen kleine weerstation, heel handig voor als je van tuinieren houdt, of wanneer je bijvoorbeeld een barbecue wilt gaan organiseren.

Conclusie 

Een grote buitenklok kan erg handig zijn als je vaak in de tuin bent. Zeker als het erg warm is zal de batterij van je mobiel snel leeg zijn. Met een tuinklok weet je altijd precies hoe laat het is, of je nu aan het tuinieren bent, met vrienden bijpraat of lekker van de zon geniet! Daarnaast kun je een exemplaar kiezen dat informatie aangeeft over de temperatuur en de luchtvochtigheid. Kortom, een handige accessoire voor mensen die graag buiten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *