Top 3 voordelen van overzettreden bij een traprenovatie

traprenovatie

Er is veel wat prettig is aan laminaatvloeren. Het is immers goedkoop, duurzaam en het ziet er mooi uit als het goed geïnstalleerd is. Maar wat sommige mensen misschien niet weten, is dat je laminaat ook op trappen kunt leggen.

Want om een laminaat traprenovatie uit te voeren, hoef je enkel maar speciale overzettreden te installeren. Je hoeft deze kant-en-klare laminaat stukken dan enkel maar op maat te maken en aan elkaar te lijmen. De enige voorwaarde is dat de treden van jouw trap recht zijn en niet afgerond.

Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een imitatie hout materiaal dat op het midden van een vezelplaat wordt geplakt. Deze vezelplaat wordt vervolgens aan een laag eronder bevestigd die deze tegen vocht beschermt. Ten slotte is er de toplaag die een duidelijke beschermer is en die de laminaatvloer ook tegen krassen beschermt.

De fabrikanten kunnen tegenwoordig laminaat maken dat op bijna alles lijkt wat jij maar kunt bedenken, van steen tot metaal en tegels. De meest voorkomende varianten zijn grenen en eikenhout. De gelamineerde delen die er nu vervaardigd worden, zijn van een dusdanige hoge kwaliteit dat het bijna onmogelijk is om direct het verschil tussen echt hout en laminaat te zien. Juist daarom is het zo’n populaire keuze voor veel huiseigenaren.

En het is daarom ook niet zo moeilijk te begrijpen waarom laminaat ook één van de beste opties voor trappen is. Hieronder vind je 3 voordelen die het hebben van laminaat overzettreden met zich meebrengt.

Trappen zijn gemakkelijker schoon te maken

Je hoeft absoluut niet over het feit te discussiëren dat een laminaatvloer aanzienlijk gemakkelijker te reinigen is in vergelijking met een tapijtvloer. Laminaatvloeren verzamelen ook geen vuil of haar dat na verloop van tijd moeilijker schoon te maken is.

Het stofzuigen kan lastig zijn op trappen, een plek waar je stofzuiger misschien niet zo goed past. In plaats van met een handzame vuilzuiger te vechten, kun je een laminaatvloer effectief met een dweil bereiken om zo het vuil ervan te verwijderen.

Laminaatvloeren zijn doe-het-zelf vriendelijk

Als doe-het-zelver is het vrij gemakkelijk om laminaat te leggen, dit zelfs op trappen. Je hoeft immers geen spijkers te slaan, omdat de laminaat overzettreden zo gestructureerd zijn dat ze als puzzelstukken in elkaar passen. En als de trap nu ook al van hout is, dan is het echt een makkie!

De installatie van laminaat gaat snel en is eenvoudig

Ten slotte is het installeren van laminaat aanzienlijk sneller en gemakkelijker dan tapijt leggen. Wat het perfect maakt voor al die personen die hun trap zo snel mogelijk weer moeten gebruiken. En deze laminaatvloeren bieden bovendien het beste alternatief voor als je in een later stadium besluit om van smaak te veranderen. Dus als je tussen tapijt en laminaat twijfelt, waarom zou je dan niet eerst voor laminaat gaan?

Denk er wel aan om bij het leggen van laminaat op trappen hier de tijd voor te nemen. Want het proces verschilt sterk van het leggen van laminaat op standaard vloeren. Een nauwkeurige meting van alle panelen is zonder meer van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw trap goed past en er daarna geweldig uitziet. We wensen jou dan ook veel plezier met jouw fijne nieuwe en duurzame overzettreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *