Welke boot kun je het beste aanschaffen?

Welke boot kun je het beste aanschaffen

Zit je er over te denken om een boot aan te schaffen? Dan is er veel om te overwegen. Het is natuurlijk erg leuk om over een eigen boot te beschikken waar je altijd mee weg kan waar en wanneer je dit zelf wil. Maar het is zeker geen kleine aankoopt. Je moet er wanneer je een boot aanschaft dan ook zeker van zijn dat deze bij je past. In dit artikel worden er een aantal voordelen van verschillende soorten boten op een rijtje gezet zodat je makkelijker voor de juiste boot kiest. 

Soorten zeilboten 

Denk je eraan om een zeilboot aan te schaffen? Bedenk dan van tevoren wat je graag met je boot wil doen. Ben je van plan om lange reizen te maken, af en toe een stukje binnen Nederland te varen of ben je meer van de zeilsport met een open zeilboot? Met een zeilboot kun je alle kanten op! Afhankelijk van wat je van plan bent met je boot en natuurlijk je budget kun je afwegen welke zeilboot bij je past. Wanneer je van plan bent om langere zeiltochten te maken of om een weekend of week op de boot te verblijven, dan heb je een kajuitzeiljacht nodig. Ook hier is nog onderscheid in te maken. Zo heb je bijvoorbeeld een toerzeiljacht, een wedstrijdjacht, daysailers, motorsailers en klassiekers. Onderzoek goed de verschillen van deze boten en geef je wensen door bij een jachtmakelaar. Zij zullen je goed advies kunnen geven over welke zeilboot het best bij je past. 

Voordelen van een motorboot

Voor een motorboot heb je wat minder ervaring nodig van voor een zeilboot. Goed leren zeilen kan namelijk best wat tijd kosten. Met een motorboot ben je ook iets flexibeler, aangezien de stand van de wind niet uit maakt en je makkelijker onder bruggen en dergelijke kan varen. Wanneer je kiest voor een motorboot zijn ook hier weer verschillende soorten in de verkrijgen. Zo heb je open sloepen, ideaal voor een dagje weg in de zomer. Een kleine snelvarende open motorboot, of motorkruisers of snelvarende motorjachten met kajuit. Deze zijn beter geschikt voor langere tochten. Ook bij het aanschaffen van een motorjacht is het belangrijk duidelijk je wensen door te geven en je te laten informeren door een kenner. 

Eerst een boot te verkopen?

Beschik je al over een boot, maar ben je toe aan een nieuwe boot? Dan is het verstandig om eerst je huidige boot te verkopen. Hierbij is het verstandig om hulp in te roepen van een ervaren jachtmakelaar. Laat bijvoorbeeld je boot verkopen door Jachtmakelaardij Kappers. Zij weten precies waar je op moet letten en weten snel de juiste mensen te vinden voor het verkopen van je boot. Op deze manier kun je de opbrengst weer stoppen in je nieuwe boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *