Vochtige kruipruimte wat nu?

Vochtige kruipruimte huis

Heb je op dit moment een vochtige kruipruimte in je woning? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Als hier niks tegen gedaan wordt dan zal dit vocht doortrekken naar de rest van de woning, waardoor de luchtvochtigheid hier te hoog wordt. Dit kan vervolgens zorgen voor grote problemen zoals het rotten van het hout en beton. Alpha Vochttechniek vertelt in dit artikel meer over vocht in de kruipruimte. 

Oorzaken van een vochtige kruipruimte 

De vochtige kruipruimte kan komen door meerdere oorzaken. Het komt er uiteindelijk op neer dat er een aantal factoren zijn die invloed hebben op de luchtvochtigheid. Dit gaat hierbij vaak om de volgende aandachtspunten: 

  • Een hoge grondwaterstand
  • Optrekkend vocht
  • Condensproblemen 
  • Slecht ventilatie 
  • Lekkage in de riolering

Waarom belangrijk om de kruipruimte te isoleren

Als je overlast hebt van een vochtige kruipruimte is het belangrijk dat dit probleem natuurlijk zo snel mogelijk verholpen wordt. Het is niet alleen voor het comfort in je huis belangrijk, maar ook voor je gezondheid dat er zo snel mogelijk wat aan gedaan wordt. Door de vochtige lucht in huis is het ook nog eens lastiger om je woning op een bepaalde temperatuur te krijgen. Hier is dus veel meer energie voor nodig om de woning op temperatuur te houden. Hierdoor kost het dus ook automatisch meer geld. 

Specialist inschakelen voor de isolatie

Als je een vochtige kruipruimte hebt dan is het belangrijk om dus een specialist in te schakelen. Deze komt dan eerste een kijkje nemen alvorens deze een opgave doet voor de werkzaamheden. Dit wordt het vooronderzoek genoemd. Deze is altijd vrijblijvend. Als eenmaal duidelijk is wat er moet gebeuren kan de specialist aan de slag met de isolatie en direct de kern van het vochtprobleem te kunnen aanpakken. Kies hierbij dan ook altijd voor een duurzame oplossing. Het kan daarom ook geen kwaad om wat extra geld te investeren zodat het probleem voorgoed verholpen is, dan te kiezen voor een oplossing waarbij het vochtprobleem tijdelijk is opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *