Wat kan je doen om je keuken te pimpen?

keuken pimpen

Heb je al een paar keer nagedacht over wat je kan doen om je keuken extra te pimpen? Weet je niet goed wat te doen om je keuken eenvoudig te moderniseren zonder hem helemaal uit te breken en een nieuwe te plaatsen? Heb je het geld niet om je keuken in een heel nieuw jasje te steken maar wil je wel iets veranderen? Wel, dit kan! Zo kan je eenvoudig je keuken dat nieuwe geven met een nieuw laagje verf of kan je kraan onderdelen aankopen om zo je kraan te pimpen en je keuken dat nieuwe te geven dat het nodig heeft.

Upgrade je kraan

Wat je dus kan doen, is je kraan vervangen voor een modernere. Het klinkt misschien raar of iets waar niet veel mensen aan denken, maar je kraan vervangen is eigenlijk heel eenvoudig. Ook om zelf te doen. Zo kan je bijvoorbeeld damixa kraanonderdelen aankopen, na advies te vragen van een specialist, en via Youtube onderzoek doen over hoe dit zelf te vervangen. De meeste nieuwe kranen zijn mat zwart doordat je hierdoor geen stof of verkalking op ziet én zwart dé nieuwe moderne kleur is voor in je interieur. Ook bestaan er gouden kranen indien je je keuken net dat tikkeltje extra wilt geven. Het vervangen van je grijze aluminium of metalen kraan zal al wonderen doen aan de look van je keuken.

Een nieuwe laag verf

Een andere eenvoudige manier om je keuken te pimpen is je keukenkasten een nieuwe laag verf te geven. Dit kan je ook zeer eenvoudig zelf doen en is dus geen grote kost. Een nieuwe laag verf kan je keuken al helemaal veranderen in de look die jij wilt. Zo kan een kleurrijke keuken, zoals geel, je keuken meteen dat 70s gevoel geven dat jij misschien wilt. Ook kan je je keuken zwart of wit verven, maar zorg er dan wel voor dat je keuken groot genoeg is zodat deze er niet meteen door wordt verkleind. Een kleur kan namelijk je keuken ofwel groter en moderner maken, ofwel net kleiner. Indien je niet zeker bent van welke kleur bij jouw keuken past, kan je meer advies vragen aan een specialist in de winkel.

Kies voor tegels

Wat je ook kan doen, is je keuken een upgrade geven door middel van ofwel de muren te herverven ofwel tegels te leggen. Tegels zijn namelijk een moderne manier om je keuken net dat tikkeltje extra te geven zonder grote veranderingen te maken. Je kan kiezen voor een neutrale witte tegel of voor tegels in felle kleuren die bijvoorbeeld passen bij je keukentoestellen of je keukenkasten. Zo geef je je keuken een leuke upgrade qua design én functioneel. Tegels kan je namelijk makkelijk kuisen indien er vet of saus op je muren worden gespat na het koken. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je eens hebt gespat bij het koken.

Een coole koelkast

De nieuwe trend voo veel keukens, is om funky keukentoestellen in je keuken te plaatsen. Vooral het merk SMEG is zeer populair geworden doordat de toestellen een oude vintage look hebben maar in zeer veel verschillende kleuren uitgevoerd worden. Zo heb je koelkasten in fel rood, keukenrobots in geel of ook broodroosters in zwart. Je hebt van alle kleuren die je kan gebruiken om je keuken makkelijk mee te pimpen. Zo hoef je geen grote veranderingen te maken aan je keuken zelf maar kan je door middel van functionele accessoires je keuken die nieuwe look geven die je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *