Alles wat je moet weten over interieurfolie

Interieur nieuwe look geven

Wil je je interieur snel, makkelijk en op een voordelige manier een frisse uitstraling geven? Dan moet je zeker eens aan interieurfolie denken. Wanneer je uitgekeken raakt op je interieur hoef je dus nog niet perse de hele inboedel te vervangen. Interieurfolie over je meubilair geeft de gehele ruimte meteen een andere nieuwe look zoals een likje verf ook zou geven. Het voordeel aan folie is dat het veel minder troep oplevert en makkelijker en sneller gedaan is!

Wat is interieurfolie precies?

Interieurfolie is een uitstekend alternatief voor verf, het is daarnaast ook duurzaam en het is zelfklevend. Als je binnenshuis iets wilt veranderen aan je interieur is deze folie uitermate geschikt. Doordat de folie zelfklevend is heb je in ieder geval geen lijm nodig en heb je dus ook geen last van een nare geur erbij. Verder blijft de folie ongeveer 10 jaar intact. Dit is ook nog eens veel langer dan de meeste soorten verf! Na het plakken van deze folie zie je niets meer van het oude meubel en eventuele beschadigingen.

Waar kun je het allemaal plakken?

Meubels met grote oppervlaktes zijn vrijwel altijd geschikt om interieurfolie op te plakken. Kozijnen, bureaus of hele wanden kunnen allemaal makkelijk beplakt worden. Mocht je uitgekeken zijn op je keuken, maar geen budget hebben voor een nieuwe, dan kun je er zelfs voor kiezen om je oude keuken een hele nieuwe uitstraling te geven door de kastjes te beplakken. Van hout tot aan kunststof, vrijwel elke ondergrond is geschikt genoeg voor de interieurfolie.

Voordelen van interieurfolie

Buiten dat interieurfolie het voordeel heeft dat je geen hele nieuwe inboedel moet kopen en het je een lange dag naar de IKEA bespaart, heeft het ook een paar voordelen ten opzichte van verf. Door je meubels een likje verf te geven, geef je namelijk ook al snel een nieuwe look aan je interieur. Het voordeel van interieurfolie ten opzichte van verf is dat het je de kosten van een schilder en verfmateriaal bespaart en dat je niet de hele ruimte moet ombouwen om alles af te plakken. Tot slot geeft het ook geen geuren af waar je je aan kan gaan storen!

Voor meer informatie of een uitgebreide collectie kun je het beste kijken op Raamfolie-Winkel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *