Eigen apotheek in huis

Medicijnen bij huis hebben

Hoofdpijn? Keelpijn? Een wond? Of heb je ergens anders last van? Dan wil je hier natuurlijk dat dit zo snel mogelijk over gaat. Het is zo dat je dit vaak zelf kunt oplossen, als je maar de juiste medische middelen in huis hebt liggen. Had jij bijvoorbeeld al gedacht aan een diarreeremmer?

In dit artikel worden een paar medische artikelen opgenoemd die jij niet mag missen in jouw thuis apotheek, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Medicijnen

Als je klachten hebt over pijn en koorts dan zou je paracetamol tabletten in huis moeten te hebben. Deze worden verkocht bij een drogist of in de supermarkt. Mocht je veel klachten hebben van jeuk door insectenbeten of aanraking met een brandnetel dan is het handig om om lidocaïnegel of mentholstrooipoeder in huis te hebben. Ook dit is te koop bij een drogisterij.

Sommige mensen hebben ook vaak klachten over te veel hoesten en keelpijn. In dit geval zou je om de keelpijn te verzachten tijmstroop of heemstwortelstroop in huis moeten hebben. Om de hoestprikkel te dempen wordt er aangeraden om dextromethorfan in huis te hebben. Dit kun je kopen in de vorm van capsules, dragees en stroop.

Mocht je last hebben van diarree, dan zou het handig kunnen zijn om een diarreeremmer in huis te hebben. Dit wordt verkocht in de vorm van een capsule of een tablet en mag gebruikt worden door kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar. Tegen brandend maagzuur is het aangeraden om kauwtabletten of drankjes te hebben die algeldraat en magnesiumhydroxide bevatten.

Hulpmiddelen

Soms is een medicijn zelf niet genoeg. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je bent gevallen, dit vang je niet op met een diarreeremmer. In dit geval is het goed om hulpmiddel in huis te hebben om dit op te vangen. Gekeken naar verbandmiddelen is het handig om fixatiewindsel, gaasjes, wondpleisters en hechtpleisters in huis te hebben. Deze middelen kun je gewoon kopen bij een drogisterij.

Al met al is zijn er toch nog best wat dingen die je in huis moet hebben, maar je zult er op het moment dat je ergens klachten over hebt geen spijt van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *