Het belang van een VPN-verbinding voor jou!

vpn

Onze privacy in huis wordt steeds belangrijker. Dit is mede gekomen door de grote Facebookschandalen en aanvallen op Britse ziekenhuizen. Gelukkig kan je digitale apparaten in huis goed beschermen tegen ongewenste bezoekers. Hoe je dat doet? In dit korte artikel wordt stilgestaan bij de voordelen van een VPN-verbinding. Het artikel behandelt ook bijvoorbeeld de volgende vraag: wat is een IPSec?

Wat zijn de voordelen van een VPN-verbinding?

Voor werkgerelateerde zaken biedt een VPN-verbinding uitkomst. Zo kan je middels zo’n verbinding toegang krijgen tot belangrijke data vanaf andere plekken. Voor ZZP’ers is dit ook handig, want op deze manier kan je voorkomen dat anderen gaan meekijken in zakelijke besprekingen.

Uiteraard is een VPN ideaal om je privacy te waarborgen. Doordat je zonder een VPN veel data vrijgeeft kan er gemakkelijk een profiel van jou worden samengesteld. Dit profiel kan vervolgens weer worden doorverkocht aan andere bedrijven. Zij kunnen persoonlijke advertenties opstellen waar jij niet op zit te wachten.

Een ander voordeel is dat je geografische barrières kunt omzeilen om op een website te komen. In landen als Turkije en andere landen in het Midden-Oosten heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om met je huidige provider te bellen. Dit doen zij waarschijnlijk om je te stimuleren de gefinancierde providers te gaan gebruiken. Met een VPN is bellen in Turkije geen probleem!

Welke VPN-verbinding moet je kiezen?

Dat is een lastig te beantwoorden vraag, omdat het aantal aanbieders enorm stijgt. Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor een goede provider. Hij moet een goed servernetwerk hebben dat verspreid moet zijn over verschillende landen. Ook moet server snel zijn, evenals de verbinding met het web. Hieronder staat een voorbeeld van een VPN-verbinding:

Wat is een IPSec?

Een IPSec is een beveiliging voor je internetcommunicatie. Met behulp van een transportmodus is je data versleuteld. Bij een tunneling modus is dit bij het gehele datapakket het geval.  

Door een IPSec te combineren met andere beveiligingsprotocollen kan je je eigen VPN op maat maken. De keuze is reuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *