Waarom zou je een beamer inzetten?

Beamer inzetten

Door de corona crisis werkten veel mensen vanuit huis. Dit gold dus ook voor docenten. Hoe geef je les aan kinderen en leerlingen op afstand? Bij de ene ging dit wat makkelijker en sneller dan bij de andere, maar we hebben allemaal een beetje onze draai moeten vinden. Hoewel de meesten nu weer naar school gaan, wordt er soms nog wel online les gegeven. Dan kan een beamer een fijne toevoeging zijn. Je hebt verschillende soorten beamers, zoals een epson beamer, 4k beamer en een optoma beamer. Beamers bieden niet alleen een goede uitkomst voor online les, maar ook op scholen zelf of op je werkvloer. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop jij een beamer kunt inzetten. Ik bespreek ze met je in dit artikel.

Groot scherm

Het eerste en belangrijkste voordeel van een beamer is dat je hierdoor presentaties op een groot scherm kunt bekijken. Als je vanuit huis werkt, zal je waarschijnlijk opmerken dat dit scherm kleiner is dan wanneer je op kantoor zit of in een klaslokaal. Tegenwoordig worden presentaties en lezingen vaak online gehouden. Het bijwonen van een dergelijke presentatie en/of lezing is vrij simpel. Dit gaat namelijk via een link. Je kunt er weliswaar voor kiezen om dit via een klein scherm te doen, maar als je je aandacht er goed bij moet houden en aantekeningen maken, is het wel fijn als je een wat groter scherm hebt. Dit maakt het inzetten van een beamer ideaal. Door gebruik te maken van een beamer kun je namelijk je presentatie hierop aansluiten, waardoor je én alles meekrijgt én je gerust aantekeningen kunt maken.

Tover de ruimte om

Als kinderen vanuit huis les volgen, is het soms moeilijk voor hen om de aandacht erbij te houden. Vooral als je als ouder zelf je kinderen lesgeeft. Om ervoor te zorgen dat kinderen geconcentreerd blijven kan het helpend zijn om de kamer om te toveren tot een privé klaslokaal. Zo kunnen je kinderen op een inspirerende en bijzondere manier leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *