Hoe zorg je voor een vintage uitstraling in jouw huis?

vintage interieur

Een vintage uitstraling in huis geeft een unieke twist aan jouw woning. Mooie oude vondsten fleuren geven je inrichting karakter. Maar hoe krijg je een vintage uitstraling in huis? Daar lees je hier meer over. Met de volgende tips weet je waar je kunt beginnen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar woonaccessoires en meubels met een verhaal, kijk naar de materialen en let op kleurgebruik. 

Woonaccessoires en meubels met een verhaal

Heb je het over een vintage woonstijl, dan heb je het over spullen met een verhaal. Elementen in huis die geleefd hebben passen goed bij deze woonstijl. Je kunt bijvoorbeeld mooie oude stoelen, kasten of vintage lampen bestellen voor bij huis. Zo krijg je in no-time het sfeertje in huis dat je zoekt. 

Waar je bepaalde meubels eerst als ouderwets zou zien, krijgen ze bij een vintage woonstijl een nieuwe bestemming. Ook het hergebruiken van spullen past namelijk helemaal bij de vintage stijl. Kijk dus eens of je oude objecten op een originele manier een tweede leven kan geven. Op die manier krijg je een bijzonder interieur met een knipoog naar het verleden. 

Vintage materialen

Een tweede tip voor een vintage interieur is om te kijken naar soorten materialen. Eigenlijk kan alles wel goed bij vintage passen, maar vaak wordt er gekozen voor hout, leer of metaal. Deze drie materialen zie je vaak terugkomen. Het feit dat dit materialen zijn die over het algemeen lang meegaan, speelt daarbij natuurlijk ook een rol. Spullen die gemaakt zijn van hout, leer en metaal kun je eenvoudig een tweede leven geven.

Kleurgebruik

Niet onbelangrijk bij een vintage woonstijl, is ook dat je inrichting een geheel blijft. Dat doe je door vooraf te bepalen voor welk kleurenpalet je wilt gaan. Kies kleuren die bij elkaar passen en houd daaraan vast. Als je op zoek gaat naar nieuwe meubels en accessoires kun je dat palet in het achterhoofd houden. 

Wat qua kleur goed past bij een vintage interieur, zijn de wat donkerdere en diepe tinten. Donker groen, turquois, bruin en grijsblauw zijn bijvoorbeeld goede opties. Wissel dat af met wat lichtere kleuren als geel om een fleurig geheel neer te zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *