Wat gebeurt er met mijn hypotheek als ik zakelijk ga leasen?

Hypotheek zakelijk leasen

Leasen wordt steeds populairder en er zijn ook steeds meer verschillende leasevormen. Er is echter ook nog veel onduidelijkheid over de financiën rondom een leaseauto. Zo vragen veel mensen zich af of een zakelijke leaseauto, invloed kan hebben op een hypotheek. Speelt het leasecontract een rol bij het aanvragen van een hypotheek en zou je hierdoor misschien minder kunnen lenen?

Kan een zakelijke leaseauto mijn hypotheek beïnvloeden?

In principe heeft een zakelijke leaseauto geen invloed op een hypotheek. De zakelijke leaseauto staat namelijk op naam van de werkgever, waardoor het geen persoonlijke lening is van de leaser. Als jij, als werknemer, van je baas een zakelijke lease-auto krijgt, dan draagt het bedrijf hiervoor de financiële risico. Dit betekent in de praktijk dat de leaseauto geen invloed heeft op een persoonlijke hypotheek.

Let op; Eventuele bijtelling komt voor je eigen rekening en wordt opgeteld bij het bruto-inkomen.

Ook als ZZP’er hoeft een bedrijfsauto geen invloed te hebben op een persoonlijke hypotheek. De auto namelijk op de bedrijfsnaam te staan. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de leasekosten wel voor eigen rekening komen, wat uiteindelijk wel van invloed kan zijn op de hoogte van je hypotheek.

Wil je het zelf nog eens goed uitzoeken, hier lees je meer over hypotheek en zakelijk leasen.

Waarom zakelijk een auto leasen?

Zakelijk een auto leasen is voor veel ondernemers een uitkomst. Je betaalt een vast bedrag per maand en je kunt gaan en staan waar je zelf wilt, in een auto die bij jou en je onderneming past. Een groot bijkomend voordeel van zakelijk leasen, is het feit dat je niet in 1 keer een grote investering hoeft te doen.

Je hoeft ook met zakelijk leasen niet eens gelijk te kiezen voor een de allernieuwste auto. Met hetzelfde gemak lease je een occasion!

Welke leasevorm het beste past bij jouw persoonlijke situatie is afhankelijk van bijvoorbeeld de financiële (bedrijfs)situatie. Ga je voor Financial lease, waarbij de auto uiteindelijk van jou is? Of heb je liever de operational lease? De keuze ligt altijd bij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *