Waarom kiezen voor een gecoat tafelkleed?

tafelkleed

Het kopen van een tafel is zeker niet goedkoop. Daarnaast is de eettafel vaak de eyecatcher in huis, dit komt mede door de prominente plek die de tafel inneemt. Als je een tafel koopt kies je natuurlijk een tafel die past bij jouw interieur en stijl.

De tafel moet er dus mooi uit zien, maar daarnaast is het ook belangrijk dat deze functioneel is. Het zou dan ook zonder zijn dat je nieuwe tafel beschadigd raakt door een omgevallen glas drinken of pennenstrepen van de kinderen. Om schade te voorkomen kan je gebruik maken van een tafelzeil. Een tafelzeil kan je tegenwoordig helemaal op maat laten maken én je hebt keuze uit tientallen mooie designs. Veel mensen denken dat een tafelzeil een ouderwetse uitstraling geeft, echter is dat allang niet meer zo!

Verschillende materialen

Naast de tientallen designs heb je ook keuze uit verschillende materialen. De keuze is dan ook veel breder dan een tafelzeil van plastic. Zo zijn er twee zeilen waar je uit zou kunnen kiezen, namelijk: een gecoat tafelkleed of een tafelzeil gemaakt van vinyl.

Vinyl tafelkleed

Vinyl tafelkleden zal je het meeste tegenkomen als je op zoek gaat naar een nieuw tafelkleed. Deze kleden hebben een plastic-achtig uiterlijk en het grootste voordeel is dat je de viezigheid er gemakkelijk van af kunt vegen. Qua uiterlijk zijn ze wel wat minder mooi dan bijvoorbeeld een gecoat tafelkleed.

Gecoat tafelkleed

Misschien wel de beste variant als het gaat om tafelkleden zijn de gecoate uitvoeringen. Het maken van een gecoat tafelkleed gaat alsvolgt. Eerst wordt er een katoenen of linnen print gekozen, vervolgens wordt deze op maat gesneden en geplastificeerd. De plastic coating zorgt ervoor dat het kleed gemakkelijk af te nemen is. Als wij je mogen adviseren bij het kiezen van een tafelzeil, dan adviseren wij om een gecoat tafelkleed te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *