Waarom je het huis moet isoleren

huis isoleren

Isoleren is een belangrijke klus waarin je als huiseigenaar tijd en geld kunt investeren. En een goede investering is het zeker. Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom isolatie van een woning belangrijk is en veel huiseigenaren hebben geen idee waarom het zo belangrijk is. Daarom vertellen we in onze blog waarom je het huis moet isoleren.

Comfortabel wonen na isoleren

Een van de belangrijkste redenen om met isolatie van een woning aan de slag te gaan, heeft voornamelijk te maken met het wooncomfort. Wanneer ramen, deuren en muren niet goed geïsoleerd zijn, heeft de warmte alle kans om te ontsnappen. Met als gevolg dat de temperatuur in huis daalt. Vloerisolatie aanbrengen zorgt ervoor dat de warmte niet via de bodem kan ontsnappen en dat je dus geen koude voeten meer hebt. Helemaal niet meer als je een goede vloerisolatie combineert met vloerverwarming. Waarbij je ook nog eens de kans hebt om afscheid te nemen van die lelijke radiatoren die in je woning hangen.

Besparen op de stookkosten

Net zo belangrijk als het comfort, is natuurlijk het besparen op je stookkosten. Wanneer je meer moet stoken om het comfortabel warm te hebben, vliegen de euro’s je zak uit. Zeker gezien het feit dat de energieprijzen door het dak gaan. Dus om een flinke euro op je energierekening te besparen is isoleren cruciaal. Niet alleen ramen, deuren en kozijnen, maar ook muren, vloeren en daken moeten dan goed geïsoleerd zijn. Wil je meer besparen op je energierekening? Kies dan ook voor oplossingen, zoals een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen.

Isoleren is beter voor het milieu

Hoe meer je stookt, des te meer CO²-uitstoot er is. En dat is natuurlijk schadelijk voor het milieu. Door het huis goed te isoleren hoef je veel minder te stoken en stoot je dus ook minder CO²-uitstoot uit. Dat is dus niet alleen beter voor de knip, maar ook een stuk beter voor het milieu. Wil je echt je steentje bijdragen aan een beter milieu? Onderzoek dan eens de optie om een CV-ketel te vervangen voor bijvoorbeeld de warmtepomp. Met een warmtepomp kun je nog steeds je radiatoren en vloerverwarming laten werken. Terwijl je met zonnepanelen op je daken ook jouw eigen stroom kunt opwekken. Dat is ook weer beter voor het milieu.

Isoleren zorgt voor een hogere waardering van je woning

Isoleren is ook slim om te doen als je de waarde van je woning wil laten stijgen. Kopers zijn geïnteresseerd in huizen die duurzaam zijn. Dat scheelt namelijk in het verbruik en dus ook de kosten, maar duurzame woningen zijn ook milieuvriendelijker. Waar veel kopers ook enorm waarde aan hechten. Een makelaar zal een woning altijd hoger waarderen als die goed geïsoleerd is dan het huis dat slecht tot matig geïsoleerd is. Dus op dat vlak is het ook een uitstekende investering.

Terugverdienen en subsidies

De laatste reden om met isolatie aan de slag te gaan heeft te maken met het feit dat je de investering binnen een aantal jaren kunt terugverdienen. Natuurlijk te danken aan het feit dat je flink wat euro’s kunt besparen op je energierekening. Daarnaast kun je ook via de overheid subsidies aanvragen voor het verduurzamen van je woning. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je voor het isoleren van je woning veel minder geld kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *