Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van plafondlampen?

plafondlampen

Het vinden van de perfecte plafondlampen voor je huis kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel verschillende stijlen, maten en kleuren om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het meest geschikt is voor jouw ruimte. Maar maak je geen zorgen, met een paar eenvoudige richtlijnen kun je de perfecte luxe lamp vinden die zowel bij je stijl als bij je budget past!

Stijl en ontwerp

De belangrijkste factor bij de beslissing welke plafondlampen voor jou geschikt zijn, is je persoonlijke stijl. Houd rekening met je bestaande inrichting en kies armaturen die deze aanvullen. Heb je klassieke of traditionele stukken in de kamer, kies dan voor meer traditionele verlichtingsarmaturen, zoals kroonluchters of hangers. Voor een moderne uitstraling ga je voor strakke inbouwarmaturen of minimalistische luxe plafondlampen.

De grootte van de plafondlamp

Een ander punt om rekening mee te houden is de grootte van de lamp, zorg ervoor dat het armatuur niet te groot of te klein is voor de kamer. Over het algemeen hebben grotere kamers grotere armaturen nodig, terwijl kleinere ruimtes beter uitkomen met iets kleiners. Houd ook rekening met de hoogte van je plafond. Lage plafonds vereisen misschien inbouwarmaturen, terwijl hogere plafonds goed passen bij langere hanglampen of kroonluchters die lager aan het plafond hangen.            

Vormen van verlichting

Bij het kiezen van verlichting kun je kiezen uit drie hoofdcategorie├źn: sfeerverlichting , taakverlichting en accentverlichting. Sfeerverlichting zorgt voor een algemene verlichting van de hele kamer, waardoor het zeer geschikt is voor algemeen gebruik. Taakverlichting is specifieker, denk aan bureaulampen of wandkandelaars, en zorgt voor gerichte verlichting van specifieke delen van een kamer. Accentverlichting wordt vooral gebruikt om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van een kamer. Hoewel ze in sommige gevallen ook als taakverlichting kunnen worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *