De beste zaden voor de mooiste planten in de tuin

planten

Als je ooit een mooie tuin wil hebben, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste bloemzaden te kiezen. Met zoveel verschillende soorten bloemen kan het overweldigend zijn om te beslissen welke soort het beste is voor jouw tuin. Zaden kopen? In dit artikel kijken we naar enkele van de beste zaden die prachtige bloemen in je tuin kunnen opleveren.

Goudsbloemen

Als je op zoek bent naar heldere en vrolijke bloemen in je tuin, moeten goudsbloemen je go-to keuze zijn. Ze zijn er in tinten geel, oranje en rood en zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Goudsbloemen bloeien de hele zomer door en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en andere nuttige insecten. Bovendien dienen goudsbloemen ook als natuurlijke ongediertebestrijders, omdat hun sterke geur bepaalde insecten uit je tuin kan weren.

Zonnebloemen

Niets is zo zomers als mooie zonnebloemen. Deze hoge planten maken zeker een statement in elke tuin, plus ze trekken zowel vogels als bijen aan. Zonnebloemen zijn er ook in veel verschillende soorten, van eenstammige reuzen met grote kroppen tot dwergsoorten met meerdere bloemen aan elke stengel. Welke soort zonnebloem je ook kiest, ze brengen veel schoonheid en leven in een buitenruimte.

Viooltjes

Voor wie tijdens de koelere maanden wat kleur in de tuin wil, zijn viooltjes een uitstekende optie. Deze winterharde kleine bloemen zijn bestand tegen vrieskou zonder al te snel slap te worden, waardoor ze perfect zijn voor gebieden met een koeler klimaat of laat in het seizoen te planten. Viooltjes zijn er in vele opvallende kleuren, waaronder paars, blauw, geel en wit.

Wat voor soort bloem je ook voor je tuin wil, er is zeker een bloemzaad dat perfect aan je wensen voldoet. Als je de tijd neemt om het juiste type bloemzaad te kiezen voor jouw specifieke klimaat en bodemgesteldheid, dan ben je al een heel eind op weg naar een prachtige buitenruimte die jaar na jaar bloeit.
Bron: www.zadenkopenonline.nl

Geplaatst onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *