Waar moet je op letten bij een aanbouw?

Waarop letten bij aanbouw

Mensen willen regelmatig graag het een en ander aan hun huis willen doen, of het nou gaat om een nieuwe keuken, een likje verf of een complete renovatie. Vaak willen mensen ook graag aan ruimte winnen, een uit- of aanbouw is hier ideaal voor. Na een aantal jaren vind je misschien je woonkamer of keuken wel te klein, door gewenning of misschien wel door de groei van het aantal familieleden.

Met een aanbouw creëer je relatief makkelijk veel extra ruimte, natuurlijk moet je hiervoor wel een stuk van de tuin opofferen. De Aanbouw Expert heeft een aantal tips waar je op moet letten bij een aanbouw. 

Welke soorten aanbouwen zijn er?

Je hebt natuurlijk ook meerdere soorten aanbouwen waar je uit kan kiezen, aangezien een aanbouw een op zichzelf staande ruimte is heb je veel keuze waar je het precies voor wilt gebruiken. Een standaard aanbouw is eigenlijk een verlenging van het huis door er een nieuwe ruimte aparte ruimte er aan toe te voegen. Deze kan dan bijvoorbeeld als eetkamer of zitruimte gebruikt worden.

Er zijn ook mensen die een aanbouw toevoegen aan hun huis om er een garage van te maken. Een serre is ook een uitbouw, het grote verschil hier is dat een serre uit alleen maar glazen panelen bestaat, met een serre creëer je een buitengevoel en is een ideale plaats om te ontspannen. 

Waar moet je op letten?

Een aanbouw is vaak geen goedkope gelegenheid, er zijn dus ook een aantal zaken waar je goed op moet letten.

  • Zorg dat de aanbouw goed bij je huis past en dat het een geheel wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er dezelfde materialen zoals bakstenen gebruikt worden, of je moet juist iets heel contrasterends pakken zoals een houten aanbouw bij een stenen huis. 
  • Heeft de aanbouw een fundering nodig? Bij een stevigere aanbouw van bakstenen wordt het altijd aangeraden om een fundering te storten, dit om scheuren te voorkomen. Bij een lichtere aanbouw zoals een aanbouw van hout of een serre is dit niet altijd nodig. Raadpleeg een professional om dit te laten onderzoeken. 
  • Het is het altijd waard om een architect te raadplegen, misschien kan diegene veel meer uit de mogelijkheden halen dan jezelf. Vaak weten hun wel manieren om op een mooie manier de muren en vloeren over te laten gaan en wat de handigste plekken zijn om elektra aan te brengen. 
  • Als je een echte aanbouw bouwt, kan je altijd meer licht creëren door een lichtkoepel, dakraam of lichtstraat aan te brengen. De aanbouw is vaak ook gelijk een ideale plek om zonnepanelen te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *