Voor- en nadelen van een hoogpolig vloerkleed

Hoogpolig vloerkleed

Ben jij op zoek naar een mooi vloerkleed? Overweeg dan een hoogpolig vloerkleed. Dit is een vloerkleed die, zoals de naam al zegt, hogere polen heeft. Je kunt een hoogpolig vloerkleed in verschillende soorten verkrijgen. Een hoogpolig vloerkleed heeft nadelen, maar ook veel voordelen.

Soorten 

Je kunt een hoogpolig tapijt vinden in de variant: saxony, frisé en shag. Saxony tapijten kun je zowel laag als hoogpolig verkrijgen. Het heeft een luxe en elegante uitstraling. Als je eroverheen loopt zul je ook vaak voetafdrukken achterlaten. Je zakt er als het ware een beetje in. Frisé tapijten geven een warme uitstraling, maar zien er wel wat verwilderd uit. Je ziet de ‘haren’ van het tapijt duidelijk en het is wat warrig. Ten slotte is er de shag tapijt. Deze soort heeft meer lussen in de garen en ziet er dus ‘shaggy’ uit. Ze geven een zachte en speelse uitstraling. 

Nadelen 

Een groot nadeel van hoogpolige tapijten is dat ze vaak moeilijk te reinigen zijn door de hoge pool. Afhankelijk van hoe hoog de polen zijn kan het moeilijk zijn om al het vuil eruit te krijgen met het stofzuigen. Om het goed schoon te houden is het ook aan te raden om vaak genoeg te stofzuigen. Zit er veel vuil in het tapijt? Dan kun je een mattenklopper gebruiken om het vuil eruit te slaan. Als er echt veel vuil of eventueel vlekken in zitten is het eventueel verstandiger om het naar een bedrijf te sturen voor reiniging.

Voordelen 

Hoogpolige tapijten brengen naast enkele nadelen ook veel voordelen mee. Als eerste zien hoogpolige tapijten er erg luxe en mooi uit. Ze geven een warme uitstraling aan de kamer. Het is ook zeer fijn om op deze tapijten te lopen. Het voelt zacht aan en warm aan je voeten. Dus ideaal voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Zo stap je niet op de koude vloer, maar op een lekker warm kleedje. 

Uiteindelijk komt het wel neer op wat jouw eigen voorkeur is. Misschien vind je laagpolige vloerkleden simpelweg mooier. Dat kan natuurlijk ook! Als je minder vaak wilt stofzuigen is het misschien wel handiger om te kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Ook handig om te weten. Als je een robotstofzuiger hebt is het handiger om een laagpolig vloerkleed te hebben. Ze hebben namelijk vaak moeite met de hoogpolige vloerkleden en kunnen er soms zelfs in vastzitten. Kwa kosten is er niet een groot verschil tussen laag of hoogpolig. En beide versies komen in diverse kleuren en printjes. Voor ieder wat wils dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *