Zelf een visgraat pvc vloer leggen?

Visgraat pvc vloer leggen

Wil je een nieuwe vloer aanleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het kan lastig zijn om zelf een vloer aan te leggen. Als wat handig bent kun je het redelijk makkelijk aanleggen. Heb je twee linkerhanden? Dan is het misschien handig om een bedrijf hiervoor te vragen of vrienden en familie in te schakelen voor hulp. 

Hoe begin je? 

Als eerst is het belangrijk dat je weet hoe groot de vloer is die je wilt aanleggen. Je weet wat ze zeggen: meten is weten! Je kunt beter twee of drie keer het nog opnieuw meten om het zeker te weten. Straks heb je een verkeerde meting en dat kan verschillende gevolgen brengen. Je kunt bijvoorbeeld te weinig of juist teveel pvc bestellen. Of de maten van de planken komen niet goed uit, omdat je niet juist hebt gemeten. Dus stap 1: meet goed hoeveel m2 je moet aanleggen! 

Is de grond egaal? 

Ja, niemand wilt een ongelijke vloer. Het ziet er niet alleen gek uit het is ook niet fijn bij het inrichten van je kamers. Al je kasten en banken zullen scheef staan en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zorg er dus voor dat de ondergrond egaal is, vóórdat je de visgraat pvc gaat aanleggen. Als je het eenmaal mooi egaal hebt gemaakt kun je de vloer goed schoonmaken. Na het schoonmaken kun je de ondervloer aanleggen. Als je dit eenmaal hebt gedaan kun je verder gaan met het leggen van de visgraat pvc. Handig is om klik pvc te nemen. Deze kun je zoals de naam als zegt in elkaar klikken. Dit is makkelijker dan standaard pvc leggen. 

De vloer leggen 

Een visgraat patroon gaat in een driehoeksvorm. Maar je ruimte is een vierkant. Dat zorgt voor een lastig startpunt. Het is dus in het begin wat meer werk, je moet namelijk ‘startpunten’ maken. Wat je hierbij doet is dat je drie planken gebruikt en hier het patroon al in maakt. Vervolgens zaag je de uitstekende delen uit om een driehoek te maken. Deze maak je aan voor de gehele breedte van de ruimte. Gooi de stukken die je afzaagt niet weg! Deze kun je gebruiken om nog kleine gaten op te vullen. Als je alle startpunten over de breedte hebt gemaakt is het een kwestie van het inklikken van het pvc in het visgraat patroon. Aan het einde kun je de stukken die je hebt afgezaagd voor de startpunten gebruiken om de uiteindes op te vullen. Met een kliksysteem ben je dus zo klaar met jouw visgraat pvc vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *