Verschillende soorten zwembadafdekking

Verschillende soorten zwembadafdekking

Ben je nog op zoek naar de juiste zwembadafdekking voor je zwembad, zodat je jouw zwembad de komende tijd schoon en fris kan houden? Er zijn verschillende soorten zwembadafdekking. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. 

Zwembadafdekking met lamellen

Van de verschillende soorten zwembadafdekking is de variant met lamellen de meest bekende variant. Deze zwembadafdekking is gemaakt van PVC of polycarbonaat waarbij de lamellen in elkaar zullen haken en vervolgens een groot en sterk geheel worden. Het voordeel van deze vorm van zwembadafdekking is dat deze zowel in de zomer als in de winter kan worden ingezet. Het mooiste van zwembadafdekking is dat je er eigenlijk indirect ook geld met bespaard. De lamellen zorgen er namelijk voor dat warmteverlies in het zwembad wordt voorkomen. Hierdoor bespaar je dus ook direct geld op de verwarmingskosten. 

Zwembadafdekking voor in de winter

In de winter wordt er vrijwel geen gebruik gemaakt van het zwembad. Hierdoor is het ook direct wat logischer om je zwembad in deze periode af te dekken. Vooral met de herfst en de winter is het logischer om zwembadafdekking over je zwembad te plaatsen. Anders kun je er gegarandeerd van uitgaan dat je een grote schoonmaak hebt na de winter.

Zwembadafdekking in de zomer

In de zomer zal het zwembad waarschijnlijk veelvuldig worden gebruikt en ziet men ook steeds minder het nu in van de zwembadafdekking. Een zwembadafdekking hoeft echter niet alleen ervoor te zorgen dat het zwembad schoon blijft. De zwembadafdekking kan er namelijk ook voor zorgen dat alles rondom het zwembad veilig is. Veiligheid is waarschijnlijk niet het eerste waar je hierbij aan denkt. Heb je echter bijvoorbeeld nog kleine kinderen rondlopen of heb je huisdieren? De zwembadafdekking zorgt er ook direct voor dat je per ongeluk in het zwembad terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *