Welke voordelen zitten er aan isolatie?

Voordelen van isolatie

Het isoleren van woningen is iets dat al tientallen jaren ontzettend veel gedaan wordt. Zo brengt een goed geïsoleerde woning een groot aantal voordelen met zich mee. Maar wat zijn deze voordelen precies? In deze blog worden daarom verschillende voordelen van isolatie uitgelicht. 

Een goed geïsoleerde woning resulteert in lagere stookkosten.

Wanneer een woning niet óf slecht geïsoleerd is, gaat er veel warmte en dus energie verloren. U zult dus extra moeten stoken om uw woning tóch warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Naast het buitenhouden van de kou weet u tijdens de zomermaanden de warmte buiten te houden om het binnen koel te houden. U heeft dus eigenlijk het hele jaar profijt van een goed geïsoleerde woning. De investering die het vergt weet zich meestal binnen een aantal jaren al terug te verdienen. 

Het lost mogelijke vochtproblemen op.

Een slecht geïsoleerde woning kenmerkt zich vaak door vochtproblemen. Zo kan vocht een slecht tot niet geïsoleerde woning makkelijk binnendringen. Heeft u vaak last van vochtige ruimtes, condens, schimmel of ongedierte, dan kan dat betekenen dat u een vochtprobleem heeft in uw woning. 

Een goed geïsoleerde woning heeft hier geen last van. Zo ligt de oppervlakte tempratuur van de muren hoger waardoor er géén condensvorming plaatsvindt. Verder zijn de vloeren over het algemeen warmen en dus droger waardoor er geen schimmels kunnen ontwikkelen. 

Een goed geïsoleerde woning is beter voor het milieu. 

Een goed geïsoleerde woning is beduidend beter voor het milieu dan een slecht of niet geïsoleerde woning. Zo hoeft u minder te stoken wanneer uw woning goed geïsoleerd is, dit betekent weer minder energieverbruik en dus minder uitstoot. 

Het voegt waarde toe aan uw woning.

Een goed geïsoleerde woning is méér waard dan een slecht geïsoleerde woning. Zo heeft elk huis een energielabel, dit label heeft een waarde verhogende werking op uw woning. Daarnaast zijn goed geïsoleerde woningen ook eenvoudiger te verkopen. Zo hechten potentiële kopers over het algemeen veel waarde aan goed geïsoleerde woning.
Populaire vormen van isolatie zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *