Verschillen tussen een boxspring en gewoon matras

Verschil boxspring en gewone matras

Boxsprings worden tegenwoordig veel meer verkocht dan gewone matrassen. Normaal werden boxspringbedden alleen maar in hotels gebruikt maar tegenwoordig liggen ze ook gewoon in de slaapkamers. Maar wat is nou het verschil? Is het de samenstelling? En wat zijn de voordelen? En wat te doen bij enige twijfels? Kortom er is altijd wel een oplossing voor het perfecte bed.

De samenstellingen

Soms moet er op een boxspring ook nog een gewoon matras worden gelegd voor een goed ligcomfort. De boxspring is letterlijk een bak met springveren. Tussen de springveren door, is er nog loze ruimte die zorgt voor de extra ventilatie. Verder is de binnenkant nog voorzien van een beschermlaag. Die kan van wol, schuim of zelfs paardenhaar zijn. Daarnaast heb je ook nog het matras. Het matras heb je in verschillende maten namelijk voor een persoons, twee persoon en een twijfelaar. Verder heb je het matras ook van verschillende soorten materialen zoals gewoon met veren, schuim, lucht en zelfs van water. Je moet zelf gaan beslissen welke soort voor jou het fijnst ligt en prettig voelt.

Voordelen van een boxspring

Een boxspring geeft het gevoel van een luxe hotel dat komt onder andere door de optimale ligcomfort. Verder kan je ook een elektrisch verstelbare boxspring aanschaffen. Dat is ideaal voor als je tv wilt kijken of lezen. Daarnaast kan je ze vaak zelf samenstellen door de enorme keuze op het gebied van kleur, materiaal en design. De boxspring is misschien een dure aankoop maar heeft een lange levensduur. Zo haalt de boxspring makkelijk de 25 jaar. 

Voordelen van een matras 

Het grootste voordeel is dat een matras veel goedkoper is dan een boxspring. Daarnaast is het matras ook makkelijker in gebruik omdat het minder ruimte inneemt dan een boxspring. Verder is het ook makkelijk te reinigen door het materiaal wat er gebruikt wordt. Maar uiteindelijk moet je zelf kiezen wat je het fijnst vindt.

Nog twijfels?Bij twijfels moet je nooit zomaar het matras aanschaffen. Het is beter om je eerst te laten adviseren, dat kan bij De Been Slaapadviseurs. Als je je wensen, budget en stijl van jouw kamer aan hun doorgeeft, zoeken ze samen met jou naar het geschikte bed. Daarnaast wordt er slaapgarantie aangeboden, dus is er altijd wel een geschikte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *