Hoe moet je handig opruimen?

Opruimen

Opruimen is een lastige klus, maar sommige mensen hebben veel spullen maar weinig ruimte.Want hoeveel kasten of planken er ook zijn, er is altijd wel te weinig ruimte om alles op te kunnen bergen. Of het nu in een kamer, zolder of schuur is. Ook is er voor elk huis wel een andere manier van opruimen. Zo blijft de stijl van het huis behouden.

Het sorteren

Als eerste is het belangrijk dat alles gesorteerd wordt. Zo kan je alles groeperen en een naam geven. Zo heb je al meer overzicht in welke spullen er allemaal zijn.

Het opbergen

Eenmaal gesorteerd dan moet het natuurlijk opgeborgen worden. Je kan natuurlijk kiezen om het in de kast te gooien, maar zo blijft het niet geordend. Het is de bedoeling om alles in bakken te doen. Je kan ervoor kiezen om die bakken in de kast te doen. Maar er is een veel betere manier! Als eerste sorteer je de bakken. Vervolgens moet je ze opstapelen. Daarna maak je een trolley. Je neemt een plank met zwenkwielen. Voor als je nieuwe zwenkwielen wilt kopen, dan kun je terecht bij Wielenoutlet. Als je dat eenmaal hebt gedaan, stapel je de bakken op de trolley. Die constructies berg je netjes naast elkaar op. Je kan er ook een gordijn voor plaatsen, zo ziet niemand de hoeveelheid spullen. 

Kleding opruimen

Een van de ergste dingen naast spullen opruimen, is om je kleding op te ruimen. Toch zijn er slimme trucjes om je kast handig op te ruimen. Je kan beginnen met het opruimen van je schoenencollectie. Je kunt broekhangers gebruiken om hoge laarzen op te hangen of hakken te laten hangen aan een wandrek. Naast schoenen moet ook je kleding worden opgeruimd. Om je kleding geordend te houden kan je schapverdelers tussen de stapels plaatsen. Zo bespaar je ook gelijk ruimte en is er plaats voor nieuwe kleding.

Wat te doen met oude spullen?

Als je opruimt blijven er natuurlijk spullen over die je niet meer gebruikt. Spullen die kapot zijn kan je het beste weggooien. Verder kan je ervoor kiezen om ze te verkopen op tweedehands sites of de rommelmarkt. Daarnaast kan je ze ook doneren aan arme landen of kringloop. Zo maak je altijd iemand blij met jouw oude spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *