Tips voor het opslaan van je inboedel

inboedel opslaan

Het kan zijn dat je in je woning ruimte tekort komt. Dan zijn er verschillende opties om je inboedel toch nog te kunnen opslaan. Je kunt gebruik maken van particuliere opslag, maar je kunt ook gebruik maken van het zogenaamde inboedelhotel. Een opslagruimte kan vaak een handige uitkomst zijn om je inboedel op te slaan, maar het kan vaak ook zeer prijzig zijn. Een aantal tips om je voordeel te doen met het opslaan van je inboedel.

Zoek jij opslagruimte in Doetinchem? Informeer hier naar de mogelijkheden van opslagruimte in Doetinchem.

Welke inboedelopslagbedrijven zijn er in Nederland te vinden?

Shurgard is het grootste inboedelopslagbedrijf van Nederland. Daarna komen respectievelijk Allsafe Mini Opslag en het Inboedelhotel. Er zijn in Nederland ook een groot aantal opslagbedrijven met één of een paar vestigingen. De ruimtes van opslagbedrijven kunnen verschillen van 1 m3 tot maar liefst 100 m3. In de meeste gevallen zijn ze drie meter hoog. Moet je veel spullen uit verhuisdozen halen dan kunnen dit soort opslagruimtes onhandig zijn. Per opslagbedrijf kunnen de vormen van de ruimtes van elkaar verschillen. Vaak is het moeilijk om in te schatten hoeveel ruimte je precies nodig hebt voor al je spullen. Vandaar dat veel opslagbedrijven een ruimtecalculator hebben. Zo kun je makkelijk bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt voor je inboedel.

Wat voor extra voorzieningen hebben dit soort opslagbedrijven?

De meeste opslagbedrijven hebben als extra voorziening een overdekt laad- en losruimte. Daarnaast zijn er karren en liften beschikbaar om al je inboedel naar een unit ruimte te brengen. Daarnaast hebben deze unit ruimte vaak een verwarming tot kamertemperatuur. Om in het pand te komen krijg je van het bedrijf een code toegestuurd. Elke unit wordt afgesloten met een speciaal slot, waar alleen jij als huurder de sleutel van hebt. Qua veiligheid worden de de unit ruimtes en het opslagpand verlicht. Maar dit is wel per bedrijf verschillend. Daarnaast worden de unit ruimtes bewaakt met camera’s  en hebben zo ook rook- en brandmelders. En soms is het zo dat opslagbedrijven werken met een bewegingsmelder om nog meer veiligheid aan hun klanten te bieden. Komt er iemand in jouw unit dan kan deze melder geactiveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *