Tips bij het zelf verkopen van je huis

huis zelf verkopen

Wil je zelf je huis verkopen zonder makelaar erbij? Hieronder zullen enkele tips en tricks volgen en uitgelegd worden, zodat je je huis eenvoudig kunt verkopen zonder dat er een makelaar ingeschakeld hoeft te worden. 

Zelf verkopen via makelaarssites

Je huis verkopen zonder makelaar is zeker mogelijk als je het slim aanpakt. Er zijn op internet genoeg websites waar je je huis op kunt aanbieden. Hier zijn vaak echter wel kosten aan verbonden. Maak dus vooraf een goede vergelijking van de websites met bijbehorende kosten en hoe groot het bereik via dat platform is. Zo kunnen de kosten verschillen van 375 euro tot 1300 euro per plaatsing op bepaalde websites. 

Gratis verkopen via Marktplaats

Wil je in eerste instantie weinig of geen kosten maken met het online aanbieden van je woning dan zijn Marktplaats en/of Ebay een goede optie. Je kan advertentie plaatsen onder de categorie ‘huizen te koop’. Door middel van kleine betalingen aan deze websites kun je advertentie gepromoot of bovenaan geplaatst worden. Op deze manier word je advertentie beter zichtbaar en word je bereik direct enorm vergroot. 

Zelf verkopen via Social Media

Je huis aanbieden via social media is vaak gratis en zeer laagdrempelig en je hebt alles reactie in eigen beheer. Je kan je huis aanbieden via je eigen social media kanalen zoals Facebook, Twitter en Youtube.

Zelf je huis verkopen via Funda

De meest bekende verkoopsite voor woningen is Funda, helaas kun je hier als particulier niet zomaar je huis op aanbieden. Dit is alleen mogelijk via een (internet) makelaar, dus als je wilt adverteren op Funda zal je alsnog een makelaar moeten inschakelen en daarvoor bepaalde kosten moeten betalen. Via de verkoopwebsite Jaap.nl bestaat wel de mogelijkheid om als particulier gratis je huis aan te bieden. Als je wat meer haast hebt, kun je je huis ook verkopen via Vastgoedopkoop.nl. Deze website biedt je de mogelijkheid om je huis of bedrijfspand op te laten kopen voor een eerlijke prijs. Bij een snelle overeenstemming over de prijs kan dit proces vlot geregeld worden.

Weet de waarde van je huis

De huizenprijzen zitten al enkele jaren in de lift, dus het is belangrijk om je huis voor de juiste prijs op de markt te brengen, dus niet te laag maar ook zeker niet te hoog zodat je eventuele geïnteresseerden direct afschrikt. Zoek dus vooraf goed uit wat je huis waard is. Dit kan door zeer grondig onderzoek te doen naar bijvoorbeeld vergelijkbare huizen, maar je kunt ook een taxateur inschakelen. Let op hier zijn logischerwijs wel kosten aan verbonden.

Leg afspraken vast in een koopcontract

Leg de gemaakte afspraken tussen jou en de koper goed vast in een voorlopig koopcontract. Deze kun je zelf opstellen, wanneer je zelfstandig je koopcontract opstelt brengt dit wel risico’s met zich mee. Let op dat je de voorwaarden goed opstelt en voorlegt aan een professionele partij of notaris, deze voorwaarden zijn namelijk bindend voor de wet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *