PVC vloer schoonmaken: tips en tricks

PVC vloer

Op wat voor manier kun je het beste een PVC vloer schoonmaken? Het is op het eerste gezicht niet zo moeilijk, want het is gewoon normaal stofzuigen of vegen. Dit moet je eens in de week doen om stoffen, vuil en zand van de vloer te kunnen verwijderen. Met name zand is belangrijk om te verwijderen van dat veroorzaakt namelijk krassen op de PVC vloer. Het is afhankelijk hoeveel vloer je hebt, maar je kunt meer dan een keer in de week stofzuigen als dat nodig is. Er zijn mensen die het fijn vinden om dagelijks stof te zuigen. Dat komt omdat ze schoenen binnen het huis dragen of dat er huisdieren rondlopen. Ook kan er een andere reden zijn om intensief de vloer te gebruiken. Een goede PVC vloerreiniger is essentieel om je vloer stralend schoon te krijgen.

Zorg dat je de vloer preventief onderhoud

Ook kun je een PVC vloer preventief onderhouden zodat er op de lange termijn geen vlekken en beschadigingen ontstaan. Preventief onderhoud kan je op een aantal manieren regelen. Zo kun je beschermviltjes onder de stoelpoten plaatsen, een onderlegger gebruiken bij je bureaustoel met wieltjes, en kleed of mat plaatsen waar er veel belasting is en matten bij de buitendeuren leggen om zoveel mogelijk vocht, vuil en zand op te vangen. Dat zijn allemaal manieren om je PVC preventief te onderhouden.

Dweilen als de vloer vies is

Een PVC vloer is goed bestendig tegen water en daardoor kun je het zoveel keer je wilt schoonmaken met een dweil en een sopje. Een regeltje om te onthouden is om de PVC vloer alleen schoon te maken als je vloer vies oogt of als je vlekken op de vloer ziet. PVC vloeren kunnen tegen een aardig stootje en als je niets vies zitten dan kun je het makkelijk laten zoals het is. Maar merk je dat het wat vies oogt dan is het verstandig om er een dweil en een sopje bij te pakken.

Deze tips volgen?

Volg je bovenstaande tips dan kun je tientallen jaren genieten van je PVC vloer. Het is niet nodig om groot onderhoud te doen aan PVC vloeren. Je kunt besluiten om een laagje polish opnieuw aan te brengen, maar gewoon een normale schoonmaakbeurt in de week is ook voldoende. Zoek jij de beste onderhoudsproducten voor je PVC vloer? Op Allesvooruwvloer.nl vind je een ruim aanbod schoonmaakmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *