Het belang van een NEN2580 meetrapport

meetrapport

Ben jij al bekend met de term NEN2580 meetrapport? Wanneer jij een huis in de verkoop zet, dan krijg je te maken met veel papierwerk. Er zijn verschillende testen of analyses die je moet uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een de energiemeting. Daarnaast zijn er verschillende rapporten die je kan opvragen die dieper ingaan op de oppervlakte van het pand. Voor zowel verkopers als potentiële kopers is dit een waardevol rapport om te bekijken. De vraag voor de meeste mensen is echter wat het NEN2580 precies inhoudt. Lees snel dit artikel verder om meer te weten te komen over deze meting of vraag een meetrapport via NENmetingen.nl op.

Wat is een NEN2580 meetrapport?

Wanneer je een huis gaat verkopen of gaat verhuren, dan moet je altijd transparant de oppervlakte en inhoud van de ruimte communiceren aan de potentiële huurder of koper. Zo komen zij namelijk te weten wat de huur- of koopprijs per vierkante meter is. Het kan echter misleidend zijn wanneer deze oppervlakte alle muren en onbruikbare ruimte meerekent. Met behulp van het NEN2580 meetrapport wordt er een onderscheidt gemaakt tussen verhuurbare oppervlakten en niet verhuurbare oppervlakten. Sinds 2021 is het een verplichting dat ieder meetrapport voldoet aan de NEN2580 instructies.

Verschillende redenen om het meetrapport aan te vragen

Het is niet voor niets een verplichting geworden om een meting uit te voeren aan de hand van de NEN2580 regels. Voor zowel verkoper als potentiële koper zitten er voordelen aan.

De taxatie van de woning

Allereerst is het dankzij de NEN2580 meting nauwkeuriger om een woning te laten taxeren. Wanneer de taxatie wordt uitgevoerd aan de hand van de NEN2580 regelgeving, wordt er preciezer gekeken naar het gebruiksoppervlakte van jouw woning. Dit zorgt ervoor dat jij een nauwkeurigere en realistische taxatie ontvangt. Als verkoper heb jij meer duidelijkheid of je er een mooie prijs uit kan halen, terwijl een koper meer zekerheid heeft dat de marktprijs eerlijk getaxeerd is.

Het vaststellen of onderverdelen van de huurprijs

Doordat de NEN2580 nauwkeurig aangeeft hoeveel bruikbare vierkante meters een woning heeft, kan jij een betere huurprijs vaststellen. Deze informatie komt voornamelijk goed van pas wanneer een huur wordt verdeeld door meerdere mensen. Doordat de huurders weten hoe het gebruiksoppervlak van iedere gehuurde kamer eruit ziet, kunnen de servicekosten beter worden verdeeld. Ook kan de verhuurder beter de huurprijzen voor iedere kamer vaststellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *