Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

Tuin kindvriendelijk maken

Kinderen houden ervan om buiten te spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Als ouder zijnde is het belangrijk om het buiten spelen te stimuleren. Een goede manier om dit te doen is een kindvriendelijke tuin maken. Door je kind op jonge leeftijd te stimuleren om zichzelf te vermaken buiten is de kans groot dat ze op latere leeftijd ook vaker buiten zullen zijn. Daarnaast is het ook nog eens een leuk gezicht om je kind te zien genieten in de tuin. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je, je tuin kindvriendelijk kan maken. 

Maak een speelparadijs voor je kind

Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten dan vroeger, dit komt omdat IPads en andere games interessanter zijn. Toch is het veel beter om je kind buiten te laten spelen. Een manier om dit te stimuleren is door de tuin aantrekkelijk te maken.

1. Grasveld

Het is niet fijn om te spelen in de tuin als er alleen stenen zijn. Door een grasveld te plaatsen kan je kind er op spelen. Ook kan je in de zomer een zwembadje plaatsen. Verder ziet een grasveld in de tuin er ook nog eens vrolijk uit.

2. Trampoline

Een trampoline in de tuin zal gegarandeerd voor veel speelplezier zorgen. Een trampoline van Salta is ook nog eens geschikt voor ouders die samen met hun kind willen springen. Daag je kind uit om salto’s te leren of hou een sleepover op de trampoline in de zomer.

3. Speelhuisje met een schommel en glijbaan

Een speelhuisje met een glijbaan, klimrek en een schommel is het ideale speelparadijs voor een kind. Een schommel kan ook voor uren speelplezier zorgen.

4. Zandbak 

Voor kleine kinderen tot 7 jaar oud is een zandbak ook erg leuk om te hebben. Kinderen kunnen zichzelf vaak prima vermaken met een zandbak.

Geplaatst onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *