Thuiskantoor inrichten? Vergeet deze 5 musthaves niet!

Thuiskantoor inrichten

De afgelopen jaren is thuiswerken ontzettend populair geworden. Al voor corona waren er steeds meer thuiswerkers. Dit zijn niet alleen ZZP’ers en freelancers, maar ook personeel van bedrijven die de voordelen van thuiswerken ervaren hebben. Thuiswerken lijkt de toekomst te zijn. Maar let op daarmee wordt niet thuiswerken onder een kleedje op de bank met je laptop op schoot bedoeld. Nee, serieus thuiswerken op een thuiswerkplek of een zelfs een thuiskantoor. 

Een goede werkplek is essentieel om productief aan het werk te zijn en om lichamelijke klachten te voorkomen. Het is dan ook van belang om een werkplek in huis te creëren als je regelmatig vanuit huis werk. Bij het inrichten van je thuiskantoor mogen onderstaande vijf musthaves absoluut niet ontbreken.

1. Ergonomische bureaustoel

Een absolute must voor elke werkplek is een ergonomische bureaustoel. Dit is een bureaustoel met verschillende leuningen die op je lichaam afgesteld kunnen worden. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat je de bureaustoel zo kunt afstellen op je lichaam dat je in een gezonde zithouding werkt. Deze houding voorkomt lichamelijke klachten en verhoogd het werkplezier. Een comfortabele bureaustoel is natuurlijk ontzettend fijn, maar vergeet niet om tijdens je werkdag regelmatig eens je benen te strekken. Loop bijvoorbeeld even naar het toilet, het koffiezetapparaat of een rondje met de hond. Meer dan 6 uur zitten per dag is nou eenmaal ongezond, daarom is het van belang om tussendoor regelmatig even te bewegen.

2. In hoogte verstelbaar bureau

Voor een aangename werkplek waaraan je ergonomisch kunt werken is ook een verstelbaar bureau ontzettend belangrijk. Bij aanschaf van een bureau is het verstandig om erop te letten of deze in hoogte verstelbaar is. Dit maakt het mogelijk om je werkplek perfect af te stellen op je lichaam. Ook een zit sta bureau kan het overwegen waard zijn. Het afwisselen van zittend en staand werken brengt namelijk veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Een zit sta bureau wordt steeds populairder. Niet alleen binnen kantoorruimtes, maar vooral ook onder thuiswerkers.

3. Archiefkast

Om je werkplek opgeruimd en netjes te houden is een archiefkast een absolute must. Zo’n kast is perfect om belangrijke documenten en andere persoonlijke spullen netjes in op te bergen. Dit zorgt ervoor dat je werkplek opgeruimd blijft en dat je altijd belangrijke documenten gemakkelijk weet te vinden. Op Archiefkasten-shop.nl vind je een uitgebreid assortiment met archiefkasten die perfect zijn voor in je thuiskantoor.

4. Whiteboard

Erg handig op je thuiswerkplek is een whiteboard. Dit maakt het mogelijk om elke dag of week een “to do lijstje” te maken. Tijdens het werken wordt je continu herinnerd aan de taken die je nog moet doen.

5. Aangename verlichting

Het liefst heb je op je thuiskantoor zoveel mogelijk daglicht, waardoor je eigenlijk geen verlichting nodig hebt. Maar heb je weinig daglicht in de ruimte waar je werkt? Of werk je regelmatig in de avonduren? Dan is goede verlichting ontzettend belangrijk. Kies voor een aangename kleurtemperatuur van de verlichting om comfortabel te kunnen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *