Alle soorten aanhangwagens op een rij!

Soorten aanhangwagens

Als je van plan bent om een nieuwe aanhangwagen te kopen, dan zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Elke soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Deze zijn hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze maakt wanneer je een nieuwe aanhangwagen gaat kopen.

Geremde of ongeremde aanhangwagens

De eerste keuze die je moet maken, is of je een geremde of een ongeremde aanhangwagen wil. Een geremde aanhangwagen heeft, zoals de naam al zegt, een remsysteem. Hierdoor kun je hem veilig gebruiken om een zware lading te vervoeren. Een ongeremde aanhangwagen is dus beter geschikt voor een lichtere lading. 

Bakwagens

Een bakwagen is de aanhangwagen die het meest gebruikt wordt. De naam verraadt eigenlijk al hoe hij eruit ziet. Het is namelijk gewoon een bak op wielen. Het voordeel van deze aanhangwagen is dat de laadvloer op een fijne hoogte zit wanneer je gaat laden en lossen.

Gesloten aanhangwagens

Als je graag een aanhangwagen met veel mogelijkheden wil, dan is de gesloten aanhangwagen perfect voor jou. Hij is namelijk helemaal gesloten, waardoor hetgeen dat je vervoert droog blijft wanneer het regent. Ook weet je hierdoor zeker dat alles goed op zijn plek blijft.

Plateauwagens

Het tegenovergestelde van een gesloten aanhangwagen is een plateauwagen. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk een lading kunt vervoeren die wat groter is. Let er wel op dat je bij een plateauwagen verplicht bent om een net, zeil of spanbanden te gebruiken zodat je je goederen niet verliest. Vaak worden deze aanhangwagens gebruikt om afval of stenen te vervoeren. 

Kippers

Een andere goede manier om afval, stenen of zand te vervoeren is door een Kipper te gebruiken. Onder deze bak zit een hydraulische cilinder die ervoor zorgt dat de Kipper naar achteren of naar de zijkant gekiept kan worden zodat de lading gemakkelijk gelost kan worden.

Autoambulance

Tot slot heb je de autoambulance voor het vervoeren van machines en auto’s. Deze aanhangwagen heeft oprijplaten met een goede grip, zodat je gemakkelijk een auto op de aanhanger kunt rijden.
Ben je op zoek naar een aanhangwagen van hoge kwaliteit en met een lange levensduur? Dan is het kiezen voor een aanhanger van HAPERT absoluut een verstandige keuze. Al jaren is dit Nederlandse merk marktleider op het gebied van kleine aanhangwagens in de Benelux.

Geplaatst onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *