Puincontainer bij het verbouwen: is een vergunning nodig?

Puincontainer vergunning

Een puincontainer wordt vaak gebruikt bij een verbouwing. Dat is natuurlijk vanwege de grootte: er past erg veel puin in. Het antwoord op de vraag of je een vergunning hiervoor nodig hebt, is ingewikkeld. Soms is dat namelijk wel het geval, en soms ook niet.

Tip: Woon je in de omgeving van Almere? En wil je een puincontainer huren voor de geplande verbouwing? Een container huren in Almere via ParidonContainers.nl is een voordelige keuze!

Geen vergunning

Of je een vergunning nodig hebt voor je puincontainer, ligt aan de locatie van de container en de regels van de plaatselijke gemeente. Zo heb je bijvoorbeeld geen vergunning nodig wanneer de container op je eigen terrein staat. Je hoeft dan geen melding te maken bij de gemeente. Dit is je eigen tuin, je oprit of op een ander privéterrein. Als dit niet het geval is, dan staat de container dus op gemeentegrond en dan moet je de regels van de gemeente naleven. Ga dus na wat de regels zijn bij jouw gemeente voordat je een puincontainer plaatst zodat je ook op tijd een vergunning aan kunt vragen als je die nodig hebt. Soms kan dit namelijk zo’n twee weken duren voordat de vergunning binnen is. 

Het makkelijkste is het dus om de puincontainer op je eigen terrein te zetten, want dan hoef je geen vergunning aan te vragen. Houd er wel rekening mee dat zo’n container erg zwaar is en schade aan kan richten aan je terrein.

Wel een vergunning

Je hebt dus wel een vergunning nodig wanneer de puincontainer op grond van de gemeente staat zoals een openbare weg. De regels van de gemeente gelden dan. In de Algemene plaatselijke verordening staat dat je de de openbare weg niet mag gebruiken voor iets anders dan waar het voor bedoeld is. Dit geldt voor de hele weg en dat is dus inclusief parkeervakken, fietspaden en het trottoir. Als je niet een geldige vergunning hebt voor je puincontainer, kun je een flinke boete krijgen.

In een grote stad moet je waarschijnlijk een vergunning aanvragen voor je puincontainer. Meestal is het al genoeg om een melding te maken. Dit kan online helemaal gratis. Als het dan wordt afgekeurd, moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Wil je een container huren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Groningen of een andere grote stad? Dan is het dus nodig om een melding te doen bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *