Tapijttegels restanten, wat doe je er mee?

Tapijttegels restanten

Tapijttegels worden echt nog heel veel gebruikt. Zowel particulier als zakelijk. Het grootste voordeel is dat je tegels kunt vervangen bij schade of vlekken. Een klein nadeel kan zijn dat je de tapijttegels per pak koopt. Je kunt hierdoor veel restanten overhouden. Ook tijdens het leggen heb je natuurlijk te maken met snijverlies. Voor de, soms wel halve tegels, is het natuurlijk heel zonde dat ze bij het afval terecht komen. Waar kun je deze restanten dan voor gebruiken? 

Tip 1: Kijk eens goed naar een andere ruimte 

Je koopt de tegels vaak per 5m2. Soms komt het voor dat je net een pak extra nodig hebt voor maar 1m2. De overige tegels zijn ideaal om elders te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je hal zodat de natte schoenen niet voor gladheid zorgen op een gladde vloer. Denk aan een schuurtje, tuinhuis, onder de wasmachine tegen het trillen of in de badkamer tegen het uitglijden. Er is altijd wel een ruimte waar je in eerste instantie niet aan had gedacht waar ze heel handig zijn.

Tip 2: Kijk eens onder de bloempot 

Heb je nu de snijranden over, gooi die repen of hoeken niet weg. Sommige bloem of planten potten voor binnen zijn best zwaar. Wil je ze toch graag gaan verschuiven dan is het funest voor de vloer. Om krassen te voorkomen leg je de tapijttegel restanten op de kop onder de pot. Op de kop zodat de zachte kant de vloer raakt. Schuiven maar! 

Tip 3: Niets ergers dan iets wat wiebelt of wankelt 

Een vloer die scheef wegloopt kan lastig zijn om meubels recht te plaatsen. Heb jij dat thuis ook? Die kast die schuin naar voren staat en daardoor de kastdeuren niet goed sluiten? De restanten van de tapijttegels snij je op maat van de poten. Heb je 1 of zelfs 2 of 3 lagen nodig? Hoog de kast op zodat deze niet meer wankelt en de deuren goed sluiten. 

Tip 4: Tochtstrip of tapijttegel? 

Waarom soms dure tochtrippen kopen als je een reepje van een tapijttegel restant aan de onderkant van de deur kan plakken. Of tussen de deur en een kozijn zodat de deur beter sluit en niet klappert. Of dicht de kieren tussen raam en kozijn. 

Restanten over? Niet weggooien dus! Het komt altijd wel van pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *