Hoe houd je je huis koel?

Huis koel houden

In de zomer kan het erg warm worden, waardoor het thuis ook warmer wordt. Het is fijn als je huis koel blijft tijdens de warmere dagen. Er zijn veel manieren om je huis koel te houden, zoals een goede isolatie en beste mobiele airco. Manieren om je huis koel te houden zijn:

Zet als het donker is de deuren en ramen open

Het is verstandig zijn om ’s nachts, ’s avonds of ’s ochtends vroeg als de zon nog niet schijnt alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, zodat het even lekker kan doortochten. 

Houd overdag de ramen en deuren dicht

Overdag als de zon schijnt is het juist belangrijk om de ramen en deuren zo veel mogelijk dicht te houden, zodat de warmte buiten blijft. 

Houd de gordijnen dicht en doe de zonneschermen omlaag

Verder is het belangrijk om de gordijnen dicht te houden en de zonneschermen omlaag te doen, zodat de warmte niet in huis terechtkomt. Zorg ervoor dat de gordijnen die je thuis hebt hangen beschikken over een verduisterend effect. 

Laat je muren en dak afkoelen door er water op te gooien

Door water op je muren en dak te gooien of spuiten koelen deze af. Het water zal eerst door de zon verdampt moeten worden voordat de muren of het dak opgewarmd kunnen worden.

Dweil de vloer thuis met koud water

Als je de vloeren thuis gaat dweilen met koud water, dan kan dit binnen voor verkoeling zorgen doordat de vloeren minder snel opwarmen omdat ze bezig zijn met het verdampen van het water.

Zorg voor een goede isolatie

Daarnaast kan een goede isolatie van de ramen, het dak en de muren ervoor zorgen dat het binnen minder snel opwarmt en de warmte buiten blijft. 

Installeer een airconditioning of koop ventilatoren

Voor verkoeling kan het gunstig zijn om airconditioning te installeren of ventilatoren aan te schaffen. 

Planten op je muren en dak

Een creatieve manier om je huis koel te houden is om tegen de buitenmuren of op het dak planten aan te brengen. Deze zorgen voor de opname van warmte en ze zorgen ervoor dat de warmte in mindere mate de muren of het dak bereikt, waardoor je huis ook minder snel zal opwarmen. 

Als je gaat koken doe dit dan buiten

Koken zorgt ervoor dat er meer warmte in huis terechtkomt. Hierom kan het verstandig zijn om buiten te koken. Dit kan met een elektrische kookplaat of een barbecue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *