Badkamer renoveren? Denk hier aan!

Badkamer renoveren

Ga je eindelijk bezig met het maken van jouw droombadkamer? Dat is natuurlijk super leuk, maar je wilt het wel in een keer goed doen. Het zou zonde zijn als je druk bezig bent en uiteindelijk de hele tijd dingen moet veranderen vanwege een paar domme fouten. 

Waterafvoer

Ja, dit is vooral in de badkamer erg belangrijk. Je hebt natuurlijk de douche, wasbak en de wc. Misschien heb je ook nog wel een bad. Probeer zo min mogelijk de leidingen te verplaatsen. Zo weet je zeker dat het nog goed ligt. Is het toch nodig om aanpassingen te maken? Zorg er dan voor dat de afvoer niet te veel overlapt en dat het goed afgewerkt kan worden. Dit is ook een goed moment om te kijken of de afvoerbuizen nog in een goede staat zijn. Met een nieuwe PVC buis kun je gemakkelijk de afvoer weer in topstaat krijgen.

Ventilatie 

Dit wordt vaak vergeten bij de badkamer. Het is echter belangrijk dat er genoeg ventilatie aanwezig is. Het gevolg van te weinig ventilatie in een vochtige ruimte zoals een badkamer is dat er snel schimmelvorming ontstaat. Heeft jouw huidige badkamer nog geen ventilatie? Zorg er dan voor dat er een vorm van ventilatie geïnstalleerd wordt of maak een raam in de badkamer. Zo kun je de badkamer makkelijk laten luchten. 

Meten is weten

Helaas ontkom je er niet aan. Meten is weten! Zorg ervoor dat je alles goed meet, vóórdat je spullen gaat kopen. Denk hierbij aan de afmetingen van de vloer, maar ook van de muren voor eventueel tegels. Meet ook goed hoeveel ruimte je hebt voor kastjes en wasbakken. Anders heb je straks een wastafel die helemaal niet past in jouw badkamer. Dat is natuurlijk erg zonde. Kijk ook niet alleen naar hoe mooi iets eruit ziet, het moet ook functioneel zijn. Zo zijn er veel wasbakken, waarbij je eigenlijk niet je handen goed kunt wassen door de positie van de kraan. 

Zoals je ziet zijn er veel dingen waar je nog aan moet denken voor het renoveren van jouw badkamer. Het is belangrijk dat je een goed idee in je hoofd hebt en een duidelijk beeld van hoe je dit gaat uitvoeren. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan een professional! Het renoveren van je badkamer kan een leuke klus zijn, maar vooral als je aan de slag gaat met het slopen van onderdelen is het verstandig om iemand erbij te hebben die meer kennis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *