Spa in huis halen

Spa in huis

De spa, wie houdt er niet van? Een plek waar je volledig tot rust kan komen en even alles los kan laten wat er in het dagelijks leven gebeurt. In een spa is voor ieder wat wils. Meestal zijn er dingen als een zwembad, sauna, stoombad en bubbelbad aanwezig. Nu lijkt het voor veel mensen een droom om een spa in huis te halen. Het eerste waar de meesten dan aan denken is een design zwembad. Dit kan door middel van een zwembad in de tuin of in huis. Er zal een goede afweging gemaakt moeten worden om te bepalen waar iemand de voorkeur aan geeft, waarbij voor- en nadelen worden afgewogen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een zwembad lijkt heel leuk, maar er zitten zowel voor- als nadelen aan. Een binnenzwembad zorgt er bijvoorbeeld voor dat er veel vocht in huis aanwezig is. Wanneer hier niet goed mee wordt omgegaan kan dit zorgen voor lekkages of schimmel in huis. Daarnaast zal een zwembad goed schoongehouden moeten worden. Denk hierbij aan het schoonhouden van het water met behulp van een waterfilter en chloor. Een waterfiltersysteem verbruikt veel energie. Wanneer er wordt gekozen voor een verwarmd zwembad dan zal dit ook veel energie kosten. Naast een zwembad kan er ook worden gekozen voor een design wellness. Hierbij gaat het om een luxe badkamer met bijvoorbeeld een ingebouwde sauna. 

Gezondheidsvoordelen

Het is bekend dat stress een negatief effect heeft op de gezondheid. De meeste mensen ervaren dagelijks veel stress. Het is druk op het werk, er moet voor het gezin worden gezorgd en er zijn zorgen over bijvoorbeeld gezondheid. Wanneer er een wellness aanwezig is in huis is het makkelijker om een ontspanmoment in te plannen. Je kan na je werk even snel in de sauna of in het zwembad. Zo is het makkelijker om even alles van de dag te vergeten en echt tot rust te komen. Dit zou een stressverlagende invloed kunnen hebben en minder stress ervaren kan een positief effect hebben op de gezondheid. 

Inrichting van de spa

Wanneer er voor is gekozen om een spa in huis te halen, dan begint het werk. Er moet gekozen worden hoe de spa wordt ingericht. Eerst zal besloten moeten worden welke onderdelen er allemaal in de spa komen. Vervolgens kan er een bouwplan gemaakt worden en kunnen er materialen worden uitgekozen. In een spa wordt er meestal gebruik gemaakt van grijze, zwarte of witte tegels. Daarnaast zal een sauna uit hout bestaan en wordt er veel glas gebruikt voor een open en lichte ruimte. 

Hoe haal je het meeste uit een thuis spa?

Wanneer je dan een thuis spa hebt aangeschaft wil je deze natuurlijk wel regelmatig gebruiken, maar zelfs wanneer de spa in huis zit kan het soms lastig zijn om er ook echt gebruik van te maken. Een tip is daarom om echt een moment hiervoor in te plannen in je agenda. Door dit moment vrij te maken is de kans groot dat je ook echt gebruik zal maken van de spa en zo tot rust zal komen. Het kan bijvoorbeeld helemaal fijn zijn om dit moment samen met je partner te plannen. Zo is het ook meteen een moment waarop er tijd is voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *