5 mooie plekjes om te wonen in Noord-Holland

Wonen in Wormerveer

Als je aan de Zaanstreek denkt, dan denk je direct aan Zaandam. Maar wist je dat de Zaanstreek een stuk groter is? Prachtige dorpen onder de rook van Zaandam die landelijk gelegen zijn. In deze minder bekende dorpen van de Zaanstreek is een boel te ontdekken. Wij geven meer informatie over de volgende plaatsen:

  • Wormerveer
  • Wormer
  • Oostzaan
  • Krommenie
  • Assendelft

Wormerveer

Ieder Zaandorp heeft haar eigen aangezicht, zo ook Wormerveer. Als enige Zaandorp is Wormerveer gericht op het water. De voordeuren van de huizen zijn geplaatst richting de Zaan. Hierdoor hadden de oorspronkelijke bewoners goed zicht op hun fabrieken aan de overzijde.

Tegenwoordig zijn de iconische panden van Lassie, De Adelaar en Boon niet meer in functie als fabriek en hebben ze een monumentale status. Op de algemene begraafplaats vind je de oudste bomen van de streek waar blauwe reigers in nestelen. 

Spreekt Wormerveer je aan? Maak dan eens een wandeling langs de Zaan en breng een bezoekje aan één van de horecazaken in de scherpe bocht van de rivier. Doe ook alvast je research op de woningmarkt door naar het aanbod van nieuwbouw in Wormerveer te kijken.

Wonen in Wormerveer
Bovenaanzicht van Wormerveer

Ontdek de vriendelijkheid van Wormer

Wil je in een plaats wonen waar mensen je nog begroeten? Dan moet je Wormer absoluut in overweging nemen als nieuwe woonplaats. In dit vriendelijke dorp is wonen aangenaam.

Ben je tegelijkertijd op zoek naar rust, ontspanning en natuur? Wormer is dan echt een plaats voor jou. In het nabijgelegen Wormer- en Jisperveld ligt een veenweidegebied. Daar wemelt het van de weidevogels zoals grutto’s, kievieten en tureluurs. Je vindt er ook kokmeeuwen, visdiefjes, mantelmeeuwen en lepelaars.

In de rietkragen van de oude slootjes zijn karekieten en rietzangers te spotten. Het leukste is dat de slootjes te bevaren zijn met een kano. Aan de horizon kun je de prachtige molens zien die het veengebied ooit hebben drooggelegd.

Tussen landelijk en stedelijk in wonen in Oostzaan

Wil je landelijk wonen, maar ben je tegelijkertijd op zoek naar de reuring van de grote stad? In dat geval is Oostzaan de ideale woonplaats binnen de Zaanstreek.

Eén van de oudste lintdorpen waar je landelijk kunt wonen, ligt ingeklemd tussen Zaandam en het hippe Amsterdam Noord. Vanuit Oostzaan ben je in no-time in Zaandam waar een theater, bioscoop en een grote bibliotheek is.

Of stap op de fiets en ga richting het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord waar je restaurants, de zondagse rommelmarkt en de creatieve industrie vindt. Stap vanaf daar op het pontje naar het centraal station om Amsterdam verder te ontdekken.

Het waterrijke Krommenie

Oriënteer je op Krommenie als je van watersporten houdt. Dit waterrijke dorp kent vele slootjes die je naar het Alkmaardermeer brengen. Een recreatieplas waar je kunt waterskiën of zeilen.

Net buiten Krommenie vind je het Fort bij Krommeniedijk. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over immense weilanden waar ontelbare vogelsoorten broeden en leven. De typische Zaanse huisjes staan in de dorpskern. Je vindt ze op de Zuiderhoofdstraat.

Heerlijk landelijk wonen in Assendelft

Landelijk wonen doe je in Assendelft. De inwoners zijn nog ouderwets vriendelijk. Kenmerkend voor het aangezicht van Assendelft is de oude Watertoren die het dorp smoel geeft. Bovendien vind je ook mooie nieuwbouw in Assendelft, wat het een interessante woningmarkt maakt.

Assendelft heeft een treinstation dat je een kwartiertje in de steden Zaandam, Amsterdam en Alkmaar brengt. Vanaf datzelfde station reis je met openbaarvervoer snel naar de badplaatsen Wijk aan Zee en Castricum aan Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *